Kosova Bölgesel Kalkinma Bakani Damka, Trakya Üniversitesi Rektörü Tabakoglu'nu Ziyaret Etti

Kosova Bölgesel Kalkinma Bakani ve Kosova Demokratik Türk Partisi (KDTP) Genel Baskani Fikrim Damka, Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoglu'nu ziyaret etti.

Üniversiteden yapilan açiklamaya göre, ziyarette, ortak is birligi çalismalari görüsüldü, karsilikli fikir alisverisinde bulunuldu.

Açiklamada sözlerine yer verilen Rektör Tabakoglu, Kosova ile Türkiye arasinda ortak tarihi geçmis ve dostluk baglari temelinde güçlü iliskiler oldugunu belirtti.

Iki dost ve kardes ülke arasindaki birlikteligin gelecege daha güçlü bir sekilde tasinmasina katki saglayacagini aktaran Tabakoglu "Yakin zamanda Kosova Cumhuriyeti Bölgesel Kalkinma Bakanligi görevine getirilen Fikrim Damka'nin, çok güzel hizmetlere imza atacagina inaniyorum, yeni görevinde basarilar diliyorum." ifadesini kullandi.

Bakan Damka ise sicak karsilama ve misafirperverlikten dolayi Tabakoglu'na tesekkür etti.

Damka, bugüne kadar önemli destekler sunan Trakya Üniversitesinin her zaman Kosova'nin yaninda oldugunu ve bunu egitimden sagliga, inovasyondan teknolojiye kadar pek çok alanda hayata geçirdigi projeler ile gösterdigini ifade etti.

Ziyaretin sonunda Rektör Tabakoglu, Bakan Damka'ya Trakya Üniversitesi Rektörlügü ve Balkan Kongre Merkezi’nin camdan yapilmis minyatürünü hediye etti.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile