Kosova Büyükelçisi Spahiu, Aydın'da

Kaymakam Fırat Çelik, Kosova Büyükelçisi Avni Sphiu’yu ağırladı.

Kosova'nın Ankara Büyükelçisi Avni Spahiu, çeşitli ziyaretlerde bulunmak üzere Aydın'ın Koçarlı ilçesine geldi.

Aydın Kosovalılar Kültür ve Dayanışma Derneği'nin düzenlediği bir etkinliğine katılmak üzere kente gelen Spahiu, ilçede çeşitli görüşmeler yaptıktan sonra Kaymakam Fırat Çelik'i makamında ziyaret etti.

Büyükelçi ve beraberindeki heyeti ilçede ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti belirten Çelik, bölgede yaşayan Kosovalı halkın girişimleriyle karşılıklı ilişkilerin iyi olduğunu söyledi.

Büyükelçi Spahiu ise bu bölgeye ilk defa geldiğini ve karşılaştığı ilgiden çok memnun kaldığını belirterek, 'Başkonsolos ve fahri konsolosumuzla birlikte sizlerle olmaktan oldukça mutluyum. Kosova kökenli vatandaşlarımız ve Balkanlar'dan buraya göçmüş olan insanlarla birlikte olmak her zaman bir onurdur. Onları tanıdığım için de aynı zamanda çok mutluyum.' dedi.

Aydın'a Kosovalılar Derneği'nin misafiri olarak geldiklerini hatırlatan Spahiu, şunları kaydetti:

'Aydın'da Kosova ve Arnavut vatandaşların yaşadığını duydum. Türkiye-Kosova ilişkileri artık mükemmel bir seviyededir. Türkiye'den her zaman yardım alıyoruz. Artık yeniden tanışıp bir araya gelebiliyoruz. Bunu iki ülke arasındaki mükemmel ilişkiler de etkiliyor. Ama dilimizi ve adetlerimizi unutmadıklarını gördüğümüzde çok seviniyoruz. Burada kendi vatanımda gibiyim. Bölgede yaşayan Arnavut vatandaşlarımızın Kosova'ya gelerek atalarının, dedelerinin doğduğu yeri görmelerini isteriz. Bu konuda bizim de elimizden gelen desteği vereceğimize emin olsunlar.'

Konuşmaların ardından taraflar birbirlerine çeşitli hediyeler verdi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile