Kosova'da Organ Kaçakçılığı Soruşturması Derinleşiyor

Kosova'da organ mafyası ile ilgili soruşturma devam ediyor

Kosova'da organ mafyası ile ilgili soruşturma devam ediyor. Konu ile ilgili açıklama yapan Avrupa Birliği Adalet ve Polis Misyonu (EULEX) Sözcüsü Blerim Krasniki, "Her hangi bir kimsenin Dick Marty'nin raporunda yer alan iddialara ilişkin delilleri varsa, bu delilleri yetkililere sunmalıdır" dedi.
Başbakan Haşim Taçi'nin organ kaçakçılığı ile bağlantılı olduğu yönündeki rapor ile ilgili soruları yanıtlayan Krasniki, EULEX Misyonu'nun Kosova'da organize suçlarla ilgili her çeşit iddia ve suçlamayı ele almaya hazır olduğunu söyledi. Krasniki, Uluslararası Savaş Suçları Mahkemesi tarafından Arnavutluk'un kuzeyindeki "sarı ev" dosyasıyla ilgili incelemelerin, Kosova'daki " Medicus" olayı ile herhangi bir bağlantı olmadığını araştırdıklarını belirtti. Blerim Krasniqi, EULEX'in savaş suçlarını
sorgulayan savcılarının, organ nakillerinin yapıldığı "sarı ev" dosyasını araştırdıklarını ve şimdiye kadar her hangi bir bulguya rastlamadıklarını ifade ederek, bahsedilen evde organ nakillerinin yapıldığına dair herhangi bir bulguya rastlanmadığını bildirdi.
Başbakan Taçi'ye destek veren Kosovalılar ise, bunun Kosova'ya karşı düzenlenmiş bir komplo olduğunu iddia ediyor. İddialarla ilgili olarak konuşan Emrush Haliti, UÇK ve Hashim Taçi'ye karşı yapılan suçlamaların, Kosova'nın kalkınmasını istemeyen batıdaki belirli çevreler tarafından organize edilmiş bir komplo olduğunu söyledi.
Diğer bir vatandaş Sabit Terboli ise, "Sırbistan ve Rusya'da hazırlanmış bu suçlama ve iddiaların amacı, Kosova'da yapılan hür ve adil seçimleri baltalamaktır" şeklinde konuştu. Hukukçu Agim Gara, Kosova Başbakanıyla ilgili iddiaların maksatsız olmadığını, temel amacın Kosova'daki durumu daha da karmaşık hale getirmek olduğunu savundu. Kosova halkının büyük bir kısmı, bu iddiaların Kosova'nın Avrupa ile bütünleşmesini engellemek için ortaya atıldığını düşünüyor.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile