Kosova'dan Kardeşlik Ziyareti

Mamak Belediyesi ile 12 yıllık kardeş şehir ilişkisi bulunan Kosova’nın Wushtrri Belediyesi’nden bir heyet Mamak’ta incelemelerde bulundu.

Aralarında Wushtrri Belediye Başkanı Bajram Mulaku, meclis üyeleri ve milletvekillerinin de bulunduğu heyet, Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül’ü makamında ziyaret etti. Heyet ziyaret kapsamında 3 gün boyunca kentsel dönüşüm projeleri, yüzme havuzu, gençlik merkezi, aile merkezleri, kapalı pazaryerleri, kapalı spor salonu ve daha birçok yatırım üzerinde incelemelerde bulundu. Kosova ile aralarında var olan tarihsel ve kültürel bağların bulunduğuna dikkat çeken Akgül, “Wushtrri Belediyesi ile 2004 yılında kardeş belediye olduk. Kardeş belediyecilik kapsamında karşılıklı ekonomik, bilimsel ve teknik konularda ilişkilerimizi her geçen yıl daha da geliştirmekteyiz. Belediyecilik konusunda bilgi ve tecrübe alışverişinde bulunuyoruz. Temennimiz, eğitim kültür başta olmak üzere, her alanda ilişkilerimizin artması. Wushtrri Belediyesi ile ilişkilerimizi tarihten gelen bu temeller üzerinde daha da sağlamlaştıracağız ” dedi.

MAMAK ÖRNEK ALINIYOR

Wushtrri kentinde hamamlar ve camiler başta olmak üzere, Osmanlı’nın bıraktığı kültürel mirasın izlerinin görülebildiğini belirten Wushttri Belediye Başkanı Mulaku, “Kardeş Belediyeler Projesi” kapsamında gerçekleştirdikleri ziyaretler ile Mamak’taki yatırımları yerinde inceleme fırsatı bulduklarını ve bu bağlamda kentlerindeki sorunların çözümünde daha net adımlar atabildiklerini kaydetti.

Mamak’ı yakından takip ettiğini ve hizmetlerini beğendiklerini kaydeden Mulaku, kardeşliğin uzun yıllar sürmesi dileğinde bulundu.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile