Kosova Ile Egitim Alaninda Is Birligi

Kosova Ile Egitim Alaninda Is Birligi

Milli Egitim Bakani Mahmut Özer, Kosova Egitim, Bilim, Teknoloji ve Yenilik Bakani Arberie Nagavci ile Bölgesel Kalkinma Bakani Fikrim Damka ve beraberlerindeki heyetle bir araya geldi.

Toplantida Kosova’da Türkçe egitimi gören ögrenciler için hazirlanan Türkçe kitaplar, ülkede Türk ögrencilerin egitiminde görevli ögretmenlerin mesleki ve hizmet içi egitimleri, mesleki ve yaygin egitim konusunda is birligi Türkçenin Kosova’da, Arnavutçanin da Türkiye’de seçmeli ders olarak karsilikli ögretilmesi konulari ele alindi.

Kosova heyetini agirlamaktan memnuniyet duydugunu dile getiren Bakan Özer, salgin sürecinde egitim alaninda olusan zorluklarin önüne geçebilmek için ülkeler arasinda is birliginin her zamankinden daha fazla önem kazandigina isaret etti. Özer, Türkiye’nin bu dönemde egitimin dijitallesmesi ve mesleki egitim kurumlarinda yapilan üretimler hususunda kayda deger kazanimlar elde ettigini ve bu konuda Kosova ile is birligine sicak baktiklarini belirtti.



"2019 yili itibariyla yurt disi kullanimina açilan EBA platformumuz, dileyen tüm ögrencilerimiz tarafindan kolaylikla kullanilabilmektedir"

Milli Egitim Bakani Özer, "2019 yili itibariyla yurt disi kullanimina açilan EBA platformumuz, dileyen tüm ögrencilerimiz tarafindan kolaylikla kullanilabilmektedir. Ögretmenlerin de kullanimina açilmistir" diyerek, Kosova’da yasayan Türk toplumunun en iyi sekilde egitim almasi için her türlü destegi vermeye hazir olduklarini dile getirdi.

Bakan Özer, olumlu yönde devam eden egitim iliskilerinin öngörülen amaçlara daha saglam ve emin adimlarla ulasilabilmesi için Kosova’da halihazirda mevcut Fethullahçi Terör Örgütü (FETÖ) yapilanmasinin etkisiz kilinmasi gerektigini vurgulayarak, "Biliyoruz ki bulundugu her cografyada menfur amaçlarini gerçeklestirmek için egitim gibi kutsal ve degerli bir alani istismar etmekten çekinmeyen bu örgüt, uygun ortami buldugu her an Kosova’ya da zarar vermekten geri durmayacaktir" açiklamasinda bulundu.

Kosovali Bakanlar Nagavci ve Damka da Bakan Özer’e tesekkür ederek iki ülke arasindaki is birligini daha da ileri götüreceklerine inançlarinin tam oldugunu belirtti.

Görüsmeye, Bakan Yardimcisi Petek Askar, Avrupa Birligi ve Dis Iliskiler Genel Müdürü Burcu Eyisoy Dalkiran, Mesleki ve Teknik Egitim Genel Müdürü Kemal Varin Numanoglu, Hayat Boyu Ögrenme Genel Müdürü Sabahattin Dülger, Destek Hizmetleri Genel Müdürü Kemal Karahan da katildi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile