Kosova Kamu Yönetimi Bakanı Yağcılar, Adıyaman'da

Kosova Kamu Yönetimi Bakanı Mahir Yağcılar, "Bizler her alanda Türkiye'nin tecrübelerinden faydalanarak tarihi dostluklarımızı pekiştirmek istiyoruz" dedi.

Yağcılar, bir dizi etkinliklere katılmak üzere geldiği Adıyaman'da Vali Mahmut Demirtaş'ı ziyaret etti. Yağcılar, ziyarette gazetecilere yaptığı açıklamada, Türk halkı ve Adıyaman insanını çok sıcak ve misafirperver gördüğünü söyledi.

Kosova Cumhuriyeti Devletini kalkındırmaya çalıştıklarını belirten Yağcılar, bu konuda Türkiye'nin büyük tecrübelere sahip olduğunu ifade ederek, "Bizler her alanda Türkiye'nin tecrübelerinden faydalanarak tarihi dostluklarımızı pekiştirmek istiyoruz. Amacımız Kosova ile Türkiye arasındaki ilişkileri daha da geliştirmektir. Bizlere gösterdiğiniz sıcak ilgi ve misafirperverlikten dolayı teşekkür ediyorum. Sizleri de Kosova'ya davet ediyorum" diye konuştu.

Vali Demirtaş da Kosova ile tarihi ve kültürel bağların bulunduğunu belirterek, Adıyaman'ın tarihi ve kültürel mirasları hakkında bilgi verdi.
Kentin sahip olduğu tarihi ve turistik yerlerle adeta bir açık hava müzesi konumunda bulunduğunu anlatan Demirtaş, "İlimiz engin tarihine paralel olarak, son derece zengin bir kültür potansiyeline sahip olup, bir huzur ve barış kentidir" dedi.

Valilik şeref defterini imzalayan Yağcılar'a, Demirtaş, Adıyaman'a özgü kilim ve Çelikhan ilçesindeki Yüzen Adacıkları sembolize eden plaket verdi. Yağcılar ise Demirtaş'a Kosova işlemeli plaket verdi.
Ziyaretin ardından Demirtaş, Yağcılar'a Perre Antik Kentini gezdirdi, daha sonra beraber Karadağ Seyir Tepesi'nden şehri kuşbakışı izlediler.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile