Kosova Milletvekili Mustafa: Türkler Balkanlar'a Uzak

Balkanlar’ın simge isimlerinden Kosova Milletvekili Muhammet Mustafa, İzmir'de Gediz Üniversitesi’nde konuştu.

Avrupalı ve ABD’li yatırımcıların Balkanlar’da cirit attığını, Türklerin ise uzaktan baktığını belirten Mustafa, “Gözümüz de gönlümüz de sizi arıyor. Neredesiniz kardeşlerimiz?” dedi.

Kosova’nın tanınmış ekonomistlerinden de olan, Riinvest Üniversitesi’nin kurucusu Prof. Dr. Mustafa, Gediz Üniversitesi İşletme Bölümü öğrencileriyle söyleşiye katıldı.

Ülkesinin ekonomi politikalarını belirleyen kişi olarak bilinen ve Balkanlar’da söz sahibi simge isimler arasında yer alan akademisyen, “Kosova’da toplam 4 bin 337 yabancı şirket var. Bunlar arasında aktif durumdaki Türk şirketi sayısı 300 civarında. Oysa hem benim ülkem hem de bütün Balkan coğrafyası fırsatlarla dolu. Bizi daha çok bekletmeyin. Birçok ortak noktamız var, kültürümüz neredeyse aynı. Bu ortaklıkları ve tarihten gelen bağlarımızı ekonomiye yansıtmalı, kültürel ve ticari ilişkilerimizi geliştirmeliyiz. Hepimiz Osmanlı’nın torunlarıyız; bizlere uzakta durmak değil, yan yana olmak yakışır.” şeklinde konuştu.

Milletvekili Mustafa, aralarında yabancıların da bulunduğu Gediz Üniversitesi öğrencilerine de seslenerek, girişimci olmalarını istedi: “Balkanlar’a gelin, iş kurun. Kosova’da yatırımcılar için pek çok teşvik var. Sizlere yardımcı olmaya hazırım.”Gediz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Seyfullah Çevik de Balkanlar’la Anadolu arasında her alanda köprü kurmak istediklerini söyledi.

Çevik, “Etle tırnak gibiyiz. Türkiye’de yaşayan birçok kişinin o topraklarda yakınları, atalarının hatıraları var. Bağlarımızı hep sıkı tutmalıyız. Gediz olarak bu konuda ne gerekiyorsa yapmaya devam edeceğiz. Uzağı yakın etmek, kardeşliğimizi yarınlara taşımak görevimiz.” dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile