Kosova'nin Milli Kahramaninin Ismi Turgutlu'da Ölümsüzlesti

Kosova'nin Milli Kahramaninin Ismi Turgutlu'da Ölümsüzlesti

Turgutlu Belediyesi tarafindan Kosova Cumhuriyeti’nin önemli kahramanlarindan biri olan Sehit Adem Jashari’nin ismini vererek ölümsüzlestirdigi parkin açilisi düzenlenen törenle yapildi. Törene Kosova Cumhuriyeti’nin üst düzey yetkilileri de katildi.

Türkiye Cumhuriyeti’nin dost ve kardes ülkesi Kosova Cumhuriyeti’nin milli kahramani ve Kosova bagimsizliginin kazanilmasindaki efsanevi komutanlarindan biri olan Sehit Adem Jashari ismini Istiklal Mahallesi Ülkü Sokakta ölümsüzlesti. Sehit Adem Jashari’nin ismi, Istiklal Mahallesi Ülkü Sokakta yer alan parka verildi.

Sehit Adem Jashari Parki’nin açilisi çok sayida davetlinin katilimiyla yapildi. Baskan Akin ayrica Kosova Cumhuriyeti’nden gelen konuklara plaket takdiminde bulundu.

Turgutlu Belediye Baskani Çetin Akin, “Anisini yasatmak için Istiklal Mahallemizde adini ölümsüzlestirdigimiz Dost ve kardes ülkemiz Kosova Cumhuriyeti’nin milli kahramani Sehit Adem Jashari Parki’mizin açilisini gerçeklestirdik. Turgutlu’muzun her kösesinde kahramanlarin isimlerini yasatmaya devam edecegiz. Sehit Adem Jashari Parki’miz Istiklal Mahallemize ve kentimize hayirli olsun” dedi.

Turgutlu Arnavut Kültür Dernegi Baskani Bilal Alsaç, Sehit Adem Jashari’nin oglu Lulzim Jashari, Kosova Cumhuriyeti Içisleri Bakani Xhelal Sveçla, Milletvekili Enver Dugolli, Milletvekili Sali Zyba ise Sehit Adem Jashari Parki’nin açilmasina vesile olan Turgutlu Belediye Baskani Çetin Akin basta olmak üzere emegi geçen herkese tesekkür ettiler.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile