Kosova Rumeli Derneği’nin Yeni Başkanı Şengöz

Kosova Rumeli Derneği’nin Yeni Başkanı Şengöz

İzmir’in en eski Balkan derneği olan Kosova Rumeli Kültür Sanat ve Turizm Derneği'nde genel kurul yapıldı.

1979 yılında kurulan derneğin Buca ilçesi Şirinyer semtindeki kendine ait merkez binasında yapılan oylamada yeni yönetim belirlendi. Başkanlığa oybirliğiyle İbrahim Şengöz seçilirken kongrede İzmir’in Kosovalı birçok önemli ismi hazır bulundu.Yeni yönetimde gençlere yer verilmesi ve yıllar sonra ilk kez bir hanım üyenin yönetime girmesi dernek üyelerini sevindirdi. Derneğin bir önceki dönem asbaşkanı olan AK Parti İzmir Milletvekili ve TBMM Dışişleri Komisyonu Üyesi Rifat Sait’in de katıldığı genel kurulda, yeni dönemde yapılacak faaliyetler hakkında bilgi verildi.

Yeni yönetimde İbrahim Şengöz, Hüseyin Acırgan, Ercan Kılınçcı, Besim Sait, Yaşar Yaşa, Muammer Tevge, Adem Gülüş, Mustafa Kul, Emre Ergin, Rahmi Hürsever ve Av. Şükriye Ege de görev alacak. Derneğin uzun yıllar başkanlığını yürüten ve İzmir Balkan Dernekleri Federasyonu Başkanı olan Vahap Savaşan’a, onursal başkanlık unvanı verildi.

Kongrenin sonunda Milletvekili Sait ve eski dernek yönetimine plaket takdim edildi.Kosova Rumeli Derneği, aynı zamanda İzmir Balkan Dernekleri Federasyonu'na evsahipliği yapıyor. 1979 yılında kurulan dernek, İzmir’in en eski Balkan derneği olma unvanını taşıyor. Kurulduğundan beri binlerce faaliyete imza atan dernek, aynı zamanda İzmir’in en faal derneği .
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile