'Kosovalı' 10 Gün Sonra Emekli Olacaktı

Soma'daki maden faciasında hayatını kaybeden 301 işçiden biri de, "Kosovalı" lakaplı Ayhan Kaska'ydı. Yıllarca kömür ocaklarında çalışan, 2 çocuklu "Kosovalı" mayıs ayı sonunda emekli olacaktı.

Kaska, Kırkağaç ilçesinde, 16 yaşındaki kızı Fatmanur, 14 yaşındaki oğlu Yusuf ve eşi Kıyafet Kaska ile mutlu bir yaşam sürüyordu.
Mayıs ayı sonunda emekli olduktan sonra, bir bakkal açacak, ailesine ve terasında beslediği 40 kadar güvercine daha fazla zaman ayıracaktı, ancak faciada hayatını kaybetti.
Eşinin 4 gün boyunca madenden çıkmasını bekleyen Kıyafet Kaska, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 11 yıldır madende çalışan eşinin can güvenliğinden hep endişe ettiğini dile getirdi.
Eşinin, birkaç ay önce de göçük altında kaldığını söyleyen Kaska, "Mayıs ayının başında 11 yılı doldurmuştu. Günlerini toplatmasını istedim. 'Paranı çek artık ayrıl' dedim. Bu ayın sonunda emekli olacağını söyledi.

Her gün olmasa da dile getiriyordum, gitmesini istemiyordum" dedi.

Madenci eşinin, arkadaşlarını kurtarırken hayatını kaybettiğini belirten Kıyafet Kaska, "Bana gelip 'o bizi kurtardı, kendi gitti' dediler. Ölülerden maske alıp canlılara takmış ama kendini düşünmemiş" diye konuştu.

- "Bakkal açmayı istiyordu"
Emeklilik için gün sayan eşinin "hayallerinin yarım kaldığını" aktaran Kıyafet Kaska, emeklilik parasıyla bakkal açmayı düşündüklerini belirtti.

Görücü usulüyle teyzesinin oğlu "Kosovalı" ile evlendiğini ve bu lakabı çok sevdiğini söyleyen Kaska, sözlerini şöyle tamamladı:
"Ben onu çok sevdim, sözünü, her şeyini sevdim. Bundan sonra ben hiçbir şey yapamam. Ölen öldü zaten ama yapılması gereken neyse yapılması lazım, 2 evladım var, mağdur olmasınlar."
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile