Kostümlerini Giyip Gökyüzünde Uçtular

Kostümlerini Giyip Gökyüzünde Uçtular

Nilüfer Belediyesi’nin düzenledigi “Uni Uçus Günleri”nde Bursa ve Türkiye’nin çesitli üniversitelerinden havacilik topluluklari, Fadilli Havacilik Tesisleri’nde gökyüzünü senlendirdi. Tekli ve ikili serbest yamaç parasütü uçuslarinin yani sira makyaj yapip kostüm giyerek uçus yapan pilotlar da, inis yaptiktan sonra koreografi sergiledi.

Nilüfer Belediyesi’nin, Bursa Uludag Üniversitesi Havacilik Toplulugu is birligiyle bu yil ilk kez gerçeklestirdigi “Uni Uçus Günleri” basladi.

20-22 Mayis tarihleri arasinda Nilüfer Belediyesi Fadilli Havacilik Tesisleri’nde gerçeklestirilen festivale Bursa’nin yani sira Istanbul, Ankara, Izmir, Sakarya, Denizli gibi 10 farkli kentte yer alan üniversitelerin havacilik topluluklarinin üyeleri katildi.

Katilimcilar, festival alaninda çadir kurup kamp yapma firsati buldu. Sabah erken saatlerden itibaren uçuslarin yapildigi festivalde, toplam 160 yamaç parasütçüsü, Gölyazi ve Uluabat Gölü’nün essiz manzarasina karsi uçus gerçeklestirdi. Parasütçülere, zaman zaman leylekler de eslik etti. Bursa Uludag Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Saim Kilavuz da, festival alanina gelerek, uçuslari ilgiyle izledi. Festivalde yer alan Bursa Model Uçak Kulübü üyeleri de, model uçaklarla akrobasi gösterileri gerçeklestirdi. Adrenalin ve eglencenin bol oldugu festivalde, tekli ve ikili serbest yamaç parasüt uçuslarinin yani sira kostümlü uçus yarismasi da düzenlendi.

Özenle makyajlarini yapip film ve çesitli karakterlere bürünen yarismacilar, gökyüzünden parasütleriyle süzüldü. Renkli görüntülerin olustugu yarismada kostümlü pilotlar, inis yaptiklari noktada bir de koreografi sergiledi. Renkli anlarin yasandigi yarismada jüri, kostüm ve koreografileri degerlendirerek, yarismacilara oy verdi. DenDen grubunun konseri ile devam edecek olan Uni Uçus Günleri, üçüncü gününde yapilacak serbest uçuslar ve ödül töreninin ardindan sona erecek.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile