Kötekli Gençlik Festivali Gençlik Yürüyüsü Ile Basladi

Mentese Belediyesi tarafindan düzenlenen 19 Mayis Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayrami Kötekli Gençlik Festivali 315 sokaktan baslayan yürüyüsle basladi. Büyüksehir Belediye Baskani Dr. Osman Gürün ve Mentese Belediye Baskani Bahattin Gümüs de gençlerle birlikte yogurtçu parkindaki etkinlik alanina kadar müzik esliginde yürüdüler.

Festival konserleri öncesi gençlere hitap eden Mentese Belediye Baskani Bahattin Gümüs, Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’a çiktigi 19 Mayis 1919 tarihinin, milletimizin bagimsizlik ve özgürlük umutlarinin gerçege dönüstügü, kurtulus atesinin yakildigi çok önemli bir gün oldugunu belirtti.

Gümüs, “Bu tarihi günün 103’üncü yildönümünde, Atamizin kurdugu laik Cumhuriyetimizi ilkelerini, devrimlerini korumak ve yasatmak adina her zamankinden daha çok çalismaliyiz. Son 2 yildir tüm dünyada etkili olan pandemi nedeniyle çok zor ve birbirimizden ayri zamanlar geçirdik. Bizler her zaman sizlerle iç içe olmak adina kültür ve sanat senlikleri, festivaller ve çesitli etkinlikler düzenledik. Sevgili gençler; bugün müzikle, dansla, çesitli etkinliklerle yogun ülke gündeminden, ekonomik sorunlardan, ders stresinden bir nebze uzaklasip hep birlikte eglenecegiz” dedi.

Büyüksehir Belediye Baskani Dr. Osman Gürün, “Mugla’da sadece akademik egitim degil, ayni zamanda sevgiyi, hosgörüyü ve güler yüzü de benimsiyorsunuz. Ülke olarak zor günlerden geçiyor olabiliriz. Ama umudunuzu hiçbir zaman kaybetmeyin. Çünkü umutsuz olmaya hakkimiz yok. Cumhuriyetimizin ikinci yüzyilinda Ata’mizin da dedigi gibi ‘Ülkemizi muasir medeniyetler seviyesine siz gençlerle çikaracagiz” dedi.

Konusmalarin ardindan konser programinda Mars The Band, Dalarus-Sinyor-Wein, Grup Cingar ve Oz sahne performanslarini sergilediler. Festivale katilan binlerce genç gece boyunca devam eden konserler ve dans gösterileri ile gönüllerince eglendiler.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile