Kovid-19 Asisinda Tek 'Kirmizi Kent' Sanliurfa'da Din Adamlarindan Asi Çagrisi Açiklamasi

Mevlana Yatili Kuran Kursu Ögreticisi Bahaddin Parlakçi: 'Asi, her Müslümanin yapmasi gereken ve yapmadiginda Islami ve insani anlamda bir vebal teskil eden tedavi yöntemidir' Hz. Ibrahim Halilulah Kültür ve Egitim Vakfi Yatili Kur'an Kursu ögreticisi Ahmet Demirdöver: 'Belli oldu ki bu salginin su andaki tek çaresi asi. Zaten bir hastalik varsa ve bu hastaligi yakalanma riski varsa benim önlem almam vacip olur'

18 yas ve üstünde en az bir doz Kovid-19 asisi vurulma oraninda, yüzde 53,1 ile Türkiye'nin kirmizi kategoride kalan tek kenti Sanliurfa'da, din adamlari asi olunmasi yönünde çagrida bulundu.

Sanliurfa Valiliginden yapilan açiklamaya göre, Türkiye genelinde koronavirüs salginina karsi en az 1 doz asi yaptiran 18 yas ve üstü nüfusun asilanma ortalamasi yüzde 75,16’ya ulasirken, Sanliurfa yüzde 53,1 asilanma oraniyla yüksek riskli kirmizi kategorideki tek il oldu.

Sanliurfa Valiligi koordinesinde saglik teskilati, güvenlik birimleri, kamu kurumlari ve sivil toplum kuruluslarinin asilanma oranini yükseltmeye yönelik çabalara bir destek de Sanliurfa'da yasayan Islam alimlerinden geldi.

Mevlana Yatili Kuran Kursu Ögreticisi Bahaddin Parlakçi, Allah'in her konuyla ilgili emir ve yasak noktasinda insanlari yönlendirecek tavsiyelerde bulundugunu ifade etti.

Allah ne kadar bir hastalik yaratmissa ona bir deva da üretilmesine vesile oldugunu belirten Parlakçi, su degerlendirmede bulundu:

"Malum salgin da bu hastaliklardan bir tanesi. Bu hastalikla alakali devletimizin hayata geçirdigi uygulamalari desteklemeliyiz. Örnegin maske, mesafe ve temizlik dedigimiz kurallar. Her Müslüman, bu kurallara uymakla mükelleftir. Asi, her Müslümanin yapmasi gereken ve yapmadiginda Islami ve insani anlamda bir vebal teskil eden tedavi yöntemidir. Bizler müminler olarak hayatimizda yasadigimiz müspet ve menfi her seyin Allah'in takdiriyle oldugunu inancindayiz. Gerekli kurallari yerine getirmekle de mükellefiyiz. Asimizi oluruz Allah'in izniyle sifayi Allah'tan bekleriz."

Hz. Ibrahim Halilulah Kültür ve Egitim Vakfi Yatili Kur'an Kursu ögreticisi Ahmet Demirdöver de gelebilecek bir tehlikeden korunma veya tedbir almanin vacip oldugunu belirterek, söyle devam etti:

"Bir hastalik varsa o hastaliktan korumak için ilaç almak gerekiyorsa ayetlerce bunun vacip oldugu ifade ediliyor. Belli oldu ki bu salginin su andaki tek çaresi asi. Zaten bir hastalik varsa ve bu hastaligi yakalanma riski varsa benim önlem almam vacip olur. Su anda bu hastaliga asi tek çare olduguna dair bilgiler ve sabit haberler olduguna göre bunu uygulamak gerekiyor."

Islam alimi Izzettin Aksan da Kürtçe çagrida bulunarak asi olmayanlari davet etti.???????
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile