Kovid-19 Asisinda Tek 'Kirmizi Kent' Sanliurfa'da Yogun Bakimlar Hizla Doluyor

Servislerdeki yogunluk nedeniyle bir hastanede Kovid19 hastalari için 50 yatakli yeni yogun bakim ünitesinin kuruldugu kentte, baska bir hastanede ise 26 yatakli yeni bir servis daha açildi Il Saglik Müdürü Prof. Dr. Mehmet Gülüm: 'Halen yeni yogun bakimlar, yeni servis yataklari açiyoruz. Bunlari normal planlanmis cerrahi operasyonlar için ayirdigimiz yataklari kapatarak gerçeklestiriyoruz' 'Yogun bakimlar hizla doluyor. Asi hizi miktarinda düsüs yasanmasiyla birlikte hasta sayisinda artis yasaniyor. Su an için kentimizde maalesef hasta sayisi artisi devam ediyor'

YASIN DIKME - 18 yas ve üstünde en az bir doz Kovid-19 asisi vurulma oraninda, yüzde 53,1 ile Türkiye'nin kirmizi kategoride kalan tek kenti konumunda olan Sanliurfa'da, artan vakalar nedeniyle hastanelerin yogun bakim ünitelerinde yogunluk devam ediyor.

Sanliurfa Il Saglik Müdürü Prof. Dr. Mehmet Gülüm, AA muhabirine, kent genelinde asi oranini artirmak için yogun çaba sarf ettiklerini söyledi.

Bu süreçte önemli asama kaydettiklerini ancak henüz istenilen seviyeye ulasamadiklarini aktaran Gülüm, asinin koronavirüsle mücadelede su an etkili silah oldugunu vurguladi.

Asi oraninin düsük olmasi nedeniyle kentte bazi sikintilarla bas basa olduklarini belirten Gülüm, Kovid-19 hastalari için geçen hafta bir hastanede 50 yatakli, dün de baska bir hastanede 26 yatakli yogun bakim servisi açtiklarini kaydetti.

Bu servislerin daha önceki dönemlerde hazirlandigini ancak kullanimina ihtiyaç duyulmadigina dikkati çeken Gülüm, "Ama artik bunlara ihtiyaç duyuyoruz. Halen yeni yogun bakimlar, yeni servis yataklari açiyoruz. Bunlari normal planlanmis cerrahi operasyonlar için ayirdigimiz yataklari kapatarak gerçeklestiriyoruz. Önceki gün bir hastanemizde yeni bir 26 yatakli yogun bakim servisi açtik." diye konustu.

Önümüzdeki süreçte hasta sayisindaki artisin saglik hizmetlerinin yerine getirilmesinde ciddi bir sorun olarak karsilarina çikabilecegini dile getiren Gülüm, "Yogun bakimlar, hizla doluyor. Asi hizi miktarinda düsüs yasanmasiyla birlikte hasta sayisinda artis yasaniyor. Su an için kentimizde maalesef hasta sayisi artisi devam ediyor." ifadelerini kullandi.

- "Yogun bakimda yatanlarin neredeyse tamami asisini olmayanlari kapsiyor"

Prof. Dr. Gülüm, kent genelinde sahada 125 filyasyon, 30 mobil asi ekibi ve 130 araçla hem filyasyon hem de asilama çalismasi yürütüldügüne isaret ederek, söyle konustu:

"Halkimiz yeter ki asisini olsun. Asi noktasinda, asiya ulasim konusunda hiçbir eksigimiz yok. Biz bu süreci hep birlikte asabiliriz. O yüzden hemen, zaman kaybetmeden asimizi yaptiralim. Böyle giderse sikintili günlere geçis yapariz. Saglik hizmetleri sunumunda sorun yasayabiliriz. Planlanmis vakalarin bir kismini ertelemek zorunda kalabiliriz. Zaten artik ameliyatlari aciliyeti ve önemine göre siralamaya basladik. Bazi operasyonlari ertelemek zorunda kaliyoruz. Bu istedigimiz bir durum degil. O yüzden çagrida bulunuyoruz; henüz vaktimiz varken henüz bir servis veya yogun bakim yatagina düsmeden asimizi olalim. Çünkü, yogun bakimda yatanlarin neredeyse tamami asisini olmayanlari kapsiyor."

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile