Kovid-19 Nedeniyle Hayatini Kaybeden Uzman Doktorun Adi Derslikte Yasatilacak

Çorum'da, 32 yildir görev yaptigi hastanede yakalandigi yeni tip koronavirüs (Kovid-19) nedeniyle hayatini kaybeden Uzman Doktor Ahmet Özsakarya'nin ismi, Hitit Üniversitesi Erol Olçok Egitim ve Arastirma Hastanesinde tip fakültesi ögrencileri için olusturulan derslige verildi.

Bashekimlikçe olusturulan derslik, Özsakarya'nin esi Gülser, oglu Ömer Faruk Özsakarya ve yakinlarinin katildigi törenle hizmete açildi.

Il Saglik Müdürü Ömer Sobaci, törende yaptigi konusmada, Ahmet Özsakarya'yi 1977 yilindan bu yana tanidigini söyledi.

Gurur duydugu bir meslektasini kaybetmenin derin üzüntüsünü yasadigini belirten Sobaci, "Iyiliklerini unutamayiz. Hakikaten adam gibi adamdi. Bir kez bile bir hastaya 'size ben bakamam' dedigini duymadim. Gece gündüz demeden çalisti. Hatta bir dönem devlet hastanesinde psikiyatrist yoktu, hem psikiyatrist hem nöroloji uzmani olarak çalisti. Kendisine Allah'tan rahmet diliyoruz. Allah nur içinde yatirsin." dedi.

Hitit Üniversitesi Erol Olçok Egitim ve Arastirma Hastanesi Bashekimi Prof. Dr. Mesut Sezikli ise Özsakarya'nin, 41 yillik hekimlik hayatinin 32 yilini memleketi Çorum'da geçirdigini anlatti.

Özsakarya ile 2,5 yil birlikte çalisma firsati buldugunu dile getiren Sezikli, "Kiymetli Ahmet agabeyimizin adini yasatmak, bizlerden sonra buraya gelen hekim arkadaslarimiza, personelimize örnek kisiligini anlatabilmek için elimizden geldigince bir seyler yapmaya çalistik. Ögrencilerimizin sürekli ders görecegi sinifa adini vermeye karar verdik." diye konustu.

Özsakarya'yi ilk hekimlik yillarindan hatirladigini aktaran Sezikli, sunlari kaydetti:

"Ilk hekim çiktigim zamanlarda rahmetli babami hastaneye getirdigimde Ahmet agabeyimiz ilgilenirdi. O zamanlar hastalarina nasil davranirsa, bugün de hastalarina ayni ilgiyle davranirdi. Hiçbir hastamizdan, hiçbir personelimizden olumsuz hiçbir geri dönüs almiyorduk, her seferinde tesekkürle, takdirle aniliyordu. Hayat kisa ama böyle bir ayriligi hiçbirimiz istemezdik. Ruhu sad olsun, nurlar içinde yatsin. Rabbim rahmetiyle muamele eder insallah."

Törende Il Müftüsü Muharrem Biçer tarafindan dua edilmesinin ardindan derslik ögrencilerin kullanimina sunuldu.

Özsakarya için ayrica görev yaptigi hastanenin mescidinde mevlit okutuldu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile