Ondokuz Mayis Üniversitesi (OMÜ) Anesteziyoloji ve Reanimasyon Klinigi tarafindan her yil düzenlenen OMÜ Anestezi Günleri’nin (OMAG) 3.’sü yapildi. Ana temasi “Anestezide Komplikasyonlar” olan bilimsel toplantida bu konudaki gelismeler toplamda 4 panel ve 12 konusma ile tartisildi.
“Kovid-19 pandemisi hayatin hizla dijitallesmesine neden oldu”
Sempozyum, saygi durusunda bulunup Istiklal Marsi’nin okunmasinin ardindan OMÜ Tip Fakültesi Cerrahi Tip Bilimleri Bölümü Ögretim Üyesi Prof. Dr. Deniz Karakaya’nin açilis konusmasiyla basladi.
Kovid-19 pandemisinin getirilerinden birinin hayatin hizla dijitallesmesi olduguna dikkat çeken Prof. Dr. Deniz Karakaya, “Iletisimden egitime, alisveristen çalisma hayatina kadar birçok sey agirlikli olarak internete tasindi. Bu dönemde bizim egitimlerimiz de sekil degistirdi ve hem toplantilarimizi hem de egitim saatlerimizi çevrimiçi olarak gerçeklestirdik. Baslangiçta çevrimiçi toplantilarla evimizden çikmadan bilgiye ulasmak ve toplantilarimizi yapmak güvenli ve cazip geldi. Ancak bir süre sonra sanal ortamdaki toplantilarda bir eksiklik oldugunu hissettik. Yüz yüze yaptigimiz toplantilardaki karsilikli iletisimin ne kadar önemli oldugunu fark ettik. Bu nedenle pandeminin hiz kesmesiyle 3. OMAG’i yüz yüze yapmayi planladik” diye konustu.
“Deneyimlerimizi paylasmayi amaçladik”
Bu toplantimizin konusunu “komplikasyonlar” olarak belirlediklerini vurgulayan Karakaya, “Anestezi sirasinda ortaya çikan komplikasyonlari sizlerin de interaktif katilimlariyla derinlemesine irdelemeyi ve deneyimlerimizi paylasmayi amaçladik. Tüm konusmacilara ve oturum baskanlarina degerli katkilari için tesekkür ediyorum. Hepimiz için verimli ve keyifli bir toplanti olmasini diliyorum” sözleriyle konusmasini tamamladi.
Bilgi alisverisinin yani sira özellikle bölgedeki anestezi uzmanlarini bir araya getirmek olan OMÜ Anestezi Günleri’nin düzenleme komitesinde Prof. Dr. Sibel Baris, Prof. Dr. Fatih Özkan, Doç. Dr. Burhan Dost ve Dr. Ögretim Üyesi Özgür Kömürcü yer aldi.
OMÜ Anestezi Günleri’ne OMÜ ögretim üyelerinin yani sira, Prof. Dr. Mustafa Süren, Prof. Dr. Yavuz Gürkan, Prof. Dr. Hatice Türe, Prof. Dr. Serap Karacalar, Doç. Dr. Nilay Tas ve Doç. Dr. Serkan Tulgar da katki sagladi.
Toplanti sonunda konusmacilara katkilarindan dolayi tesekkür belgesi takdim edildi.
Programa Saglik Uygulama ve Arastirma Merkezi Bashekimi Prof. Dr. Fatih Özkan, Türk Anesteziyoloji ve Reanimasyon Dernegi (TARD) Yüksek Kurul Üyesi Prof. Dr. Yavuz Gürkan, TARD Karadeniz Subesi Baskani Prof. Dr. Elif Bengi Sener, akademisyenler, ögretim görevlileri ve farkli illerden toplam 100’e yakin uzman hekim katildi.
'Kovid-19 Pandemisi Hayatin Hizla Dijitallesmesine Neden Oldu'
Prof. Dr. Deniz Karakaya, “Kovid-19 pandemisi hayatin hizla dijitallesmesine neden oldu” dedi.