Köy Halkinin 100 Yillik Hayali Gerçek Oldu

Köy Halkinin 100 Yillik Hayali Gerçek Oldu

Sivas’in merkeze bagli Gaziköy sakinlerinin 1 asirdir hayalini kurdugu yol asfaltlandi. Asfaltlanan köy yolu köylüler tarafindan sevinçle karsilandi.

Sivas kent merkezine 39 kilometre uzakliktan bulunan Gaziköy’de yasayan vatandaslarin 100 yildir yapilmasini bekledigi köy yolu asfaltlanarak ulasima açildi. 25 köyü birbirine baglayan grup yolunun asfaltlanmasi köylüler tarafindan sevinçle karsilandi. 6 kilometrelik köy yolu, Sivas Il Özel Idaresi’ne bagli ekiplerin hummali çalismalari sonucu yol ulasima açildi.

“Vatandaslarimiz kaliteli yollarda seyahat imkâni bulacaklar”

Yol yapim çalismalarini incelemek üzere Gaziköy’e gelen Sivas Valisi Dr. Yilmaz Simsek, Il Özel Idaresi ekiplerinden bilgiler aldi. Çalisanlarla bir süre görüsen Vali Simsek, 2023 asfaltlama sezonunun sonuna geldiklerini ifade ederek, “Sivas; ülkemizin en genis cografyaya sahip illerinden birisi. Bu anlamda toplam 7 bin 400 kilometrelik bir yol agimiz var. Bin 240 adet köyümüz var. Il Özel Idaremiz ile bu genis cografyaya hizmet etmeye çalisiyoruz. Halkimizin mahalli müsterek ihtiyaçlarini karsilamaya çalisiyoruz. Bizler de su an Banaz-Gaziköy arasinda bulunan asfaltlama çalismalarini yerinde inceliyoruz. Bu yol önemli. Yaklasik 25 adet köye hitap edecek bir grup yolu. Birçok vatandasimizin kullanacagi yol güzergâhi. Bu yil 104 kilometre asfaltlama gerçeklestirdik, 620 kilometrelikte yama çalismasi yapmis olduk. Vatandaslarimiz tozu olmayan kaliteli yollarda seyahat imkâni bulacaklar” dedi.



“100 yillik hayalimiz gerçek oldu”

Gaziköy muhtari Osman Yildirim ise yaptigi konusmada, “100 yillik hayalimiz gerçek oldu. Emegi geçen herkesten Allah razi olsun. Bu yol 25 köyüm grup yolu, Yildizeli-Tokat baglanti yolu. Allah devletimize zeval vermesin. Eskiden tozdan gidilmiyordu, köstebek yuvasina dönmüstü. Araçlarimiz, traktörlerimiz ayda bir sefer servislik oluyordu” ifadelerine yer verdi.

“Araçlarimiza hasar veriyordu, lastiklerimiz patliyordu”

Köy sakinlerinden Ahmet Yigit ise, Istanbul’da ikamet etmekteyim. Nisan ayinda Sivas’a geliyorum. Gelip giderken bu yolu kullaniyorum. Bu yol yillardir bizim hayalimizdi. Asfalt yoktu, tozdan, dumandan gidip gelemiyorduk. Araçlarimiza hasar veriyordu, lastiklerimiz patliyordu. Devlet yetkililerimize tesekkür ederim. Vatandaslar simdi buradan saglikli gidis gelis saglayacaklar” diye konustu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile