Köy Konagi Depremzedeler Için Ücretsiz Ikram Merkezine Dönüstürüldü

Köy Konagi Depremzedeler Için Ücretsiz Ikram Merkezine Dönüstürüldü

Antalya’nin Gazipasa ilçesinde köy konagi depremzedeler için ücretsiz ikram merkezine dönüstürüldü. Konak, deprem bölgesinden gelen vatandaslarin ihtiyaçlari için 7/24 hizmet veriyor.

Gazipasa’da İçel- Antalya D-400 Karayolu üzerinde bulunan Güney Mahallesi Köy Konagi afetzedeler için ‘ücretsiz ikram merkezi’ne çevrildi. Köy Konaginda asevi kurularak deprem bölgesinden Antalya’ya gelen depremzedelere günün her saatinde ücretsiz yiyecek ve içecek ikrami hizmeti veriyor. Köy halki ve civar mahallelerin gönüllüleri tarafindan pisirilen yemekler günlük 20 bin kisiye ikram ediliyor.

Günlük 20 bine yakin kisiye ücretsiz yiyecek-içecek

Konakta hizmet veren Güney Mahalle Muhtari Yahya Küçükballi konu ile ilgili yaptigi açiklamada, günlük 20 bine yakin kisiye ücretsiz yiyecek-içecek ikraminda bulunduklarini söyledi.

Küçükballi, hizmetin günün her saatinde devam ettigini belirterek, ‘‘Deprem sonrasi büyük bir göç yüküyle karsi karsiyayiz. Antalya İçel D-400 karayolu üzerinde bulunan Güney Köy Mahalle Konagi’mizda mahallelerimizle beraber yoldan geçen depremzedelerimiz için burayi bir asevi ve ihtiyaçlari karsilama noktasinda bir birim olusturduk. Kisa süreli de olsa depremzedelerimizin hayati önem tasiyan ihtiyaçlarini burada karsiliyoruz. Burada civar mahallelerden büyük bir gönüllülerden ekip olustu. Deprem oldugu günden bu yana 7 gün 24 saat hem mahallelerimiz hem gönüllülerimiz ve tüm kurumlarimiz çalisarak bize destek veriyorlar. Su anda günlük 15-20 bin kisiyi agirliyoruz bu noktada. Burada depremzedelerin yalniz olmadiklarini onlara hissettirmeye çalisiyoruz. Biz Antalya’nin girisinde depremzedelerimizi bu yolculuk devam edinceye kadar agirlamaya devam edecegiz. Devlet millet ele ele. Biz bu yükün altindan kalkacagiz. Biz hem devletimize hem milletimize güveniyoruz. Inanilmaz bir destek var. Insanlar kesinlikle çaresiz ve umutsuz degil.1915 ‘te Çanakkale ruhunu ayni sekilde bizde burada görerek yasadik" diye konustu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile