Köy Tavugu Satislari Patladi

Köy Tavugu Satislari Patladi

Köy tavuklarinin fiyati markette satilan tavuklara göre yüzde 50 daha ucuz olunca satislari patladi.

Köylüler ve üreticiler tarafindan evlerinde bakilan köy tavuklari 3 ve 6 aylik beslemenin ardindan Osmangazi ilçesinde pazar günleri kurulan hayvan pazarinda satisa çikiyor. Markette tavuk etinin kilosu 30 liraya satilirken, köylüler bugday, arpa ve dogal yemlerle besledikleri 2 ila 4 kilo arasinda agirlikta gelen tavuklari 30 ila 50 liradan satiliyor. Vatandaslar buradan begenip marketteki tavuklara göre yüzde elli daha ucuz tavuklari alip evlerinde kendileri kesiyor. Vatandaslar organik tavuklari yemenin keyfini yasiyor. Dogal köy tavuklari uygun fiyata olunca büyük ragbet görüyor. Pazarda tavuk satan üreticilerin her biri yüzlerce tavuk satiyor. Pazara gelen vatandaslar çuvallara doldurduklari tavuklari alarak evlerinin yolunu tutuyor.

Pazarda köy tavugunun çok uygun oldugunu söyleyen Mevlüt Çakmak, "Köy tavuklari uygun oldugu için talep var. Bu tavuklar 6 aydan önce yetismiyor. Diger tavuklar 40 günde yetisiyor ve bundan daha pahali. Satislar çok iyi, vatandas ragbet gösteriyor" dedi.

Pazarda tavuk satisi yapan üreticiler, "Markette tavugun kilosu 30 lira, bizde kilosu 10 liraya geliyor. O yüzden bizim tavuklara talep çok fazla. Bir de bizim tavuklar dogal beslendigi için ragbet görüyor" seklinde konustu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile