Köy Yolunun 5 Kilometrelik Kısmı Asfaltlandı

Köy Yolunun 5 Kilometrelik Kısmı Asfaltlandı

Malatya’nın Yazıhan ilçesine bağlı Epreme köy yolunun 5 kilometrelik kısmında asfaltlama çalışması yapıldı.

Yolun 12 kilometrelik kısmında serme sıkıştırma çalışmalarının sürüyor.

İl Özel İdaresi Genel Sekreteri İrfan Kaya ve İl Meclisi Yazıhan üyesi Cafer Kuşdoğan, Epreme Köyü’ne giderek yapılan çalışmaları yerinde inceledi.

İrfan Kaya, yapılan çalışmalarla ilgili olarak, “2013 yılı KÖYDES programı dahilinde Epreme köy yolunun 5 kilometrelik kısmında asfaltlama çalışması yapıldı.12 kilometrelik kısmında da asfalt alt yapı çalışması yapılıyor. Bu kısmında seneye inşallah programa alınarak asfaltlanması yapılır. Bu yolun yapılması ile onların sevinçleri yüzlerinden belli oluyor. Bu sevinçlerini görünce biz de daha çok seviniyoruz. Bu yoldan sağlıklı bir ulaşım sağlayacaklar” dedi.

Kaya, sözlerine şöyle devam etti:
“2013 Yılı Doğu Anadolu Projesi (DAP) sulama programı dahilinde 800 yüz tonluk bir sulana havuzu yapılıyor. Epreme Köyü’nün kanalizasyonu mevcut, içme suyu problemi yoktur. Yalnız Bazolar mezrasının içme suyu borularında sıkıntı vardı. Boruları verdik. İnşallah bu sorunda en kısa zamanda ortadan kalkacak.”
İl Genel Meclis Üyesi Cafer Kuşdoğan ise konuyla ilgili, “Yazıhan’ın köyleri içinde güzel bir köy. Sulama suyunun yeterli olmaması nedeniyle köyden şehre göç olmuş. Lelefte denilen yerden sulama için su getirdik. Doğu Anadolu Projesi dahilinde Epreme Köyü’ne 800 yüz tonluk havuz yaptırıyoruz. Kısmen sulama sıkıntıları giderilecek. Köyün kanalizasyonu yapılmış durumda. Su depoları fayaslandı, klor cihazları takıldı. Kanlı derede bulunan mezralarının yolunda 6 ay ekskavatör ve dozer çalıştırdık. Bu yolu Epreme’ye bağladık. Emeği geçen herkese teşekkür ederim” dedi.

Epreme Köyü Muhtarı Talha Kılıç, “Devletimizin vermiş olduğu vatandaş işbirliği adı altında birçok işler yaptık. Su depoların içleri faydalandı. Klorlama cihazları takıldı. Köyümüzün 5 kilometrelik yolu asfaltlandı. 12 kilometrelik kısmında da asfalt alt yapı çalışması devam ediyor. Kuraklık köyümüzü vurdu. Köyün bin 200 dönüm sulanan arazisi vardı. Bu araziden yaklaşık 300 ton kaysı kaldırıyorduk. Şimdi susuz arazilerden kaysı yetiştirmekteyiz. Sulanan araziden kaldırdığımız kaysı kurak araziden kaldırılan kaysının 10 katıydı. Sulama suyu yereli olmayınca kaysı ağaçları kurudu. Vatandaş işsiz kaldı. Şehre göç etmeye başladı.

3 yıl önce köyümüzde 160 tane ilkokul talebesi vardı. Köyümüzde sulama suyu sıkıntısı ortadan katlığı gün köye tekrar göç başlayacak. Köyümüz eski neşeli günlerine dönecek” ifadelerini kullandı.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile