Köyde Çikan Yanginda Çok Sayida Yapi Küle Döndü, 4 Hayvan Telef Oldu

Köyde Çikan Yanginda Çok Sayida Yapi Küle Döndü, 4 Hayvan Telef Oldu

Kastamonu’nun Daday ilçesinde köyde çikan yanginda 2 ev, 2 ahir, ambar, samanlik, garaj, sera ve odunluk yanarak kül oldu. Yanginda 4 büyükbas hayvan da telef olurken, köyde çikan yangin dron ile havadan görüntülendi. Yanginin diger evlere siçramadan söndürülmesiyle büyük bir felaketin önüne geçilmis oldu.

Olay, Daday ilçesine bagli Degirmencik köyünde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Vahit Karamehmetoglu ile oglu Saban Karamehmetoglu’na ait evde, henüz bilinmeyen sebeple yangin çikti. Rüzgarin etkisiyle yangin diger yapilara da siçrayarak büyüdü. Yangini gören vatandaslar durumu 112 Acil Çagri Merkezine bildirildi.

Ihbar üzerine köye Kastamonu, Daday ilçesi ve Karabük’ün Eflani ilçesinden itfaiye ekipleri ile Daday Orman Isletme Müdürlügüne ait arazözler sevk edildi. Rüzgarin da etkisiyle büyüyen yangin, ekiplerin yogun çalismalari ile diger evrelere siçramadan kontrol altina alinarak söndürüldü.

2 ev küle döndü

Yanginda, Vahit Karamehmetoglu’na ait 2 ev, 2 ahir, ambar, samanlik, garaj, sera ve odunluk yanarak kullanilamaz hale geldi. Yanginda ahirda bulunan 4 büyükbas hayvan da telef oldu. Yanginda samanligi yanan Ahmet Sekerci, “Köy içinde dolasiyordum. Yangini görünce söndürmeye geldim ama söndüremedim. Yogun duman vardi, yangini söndüremedim. Burada bir sürü ev, samanlik, ahir var. Burada iki ev yandi, ahir, samanlikta yandi, garajda yandi. Hayirseverlerden, devletimizden yardim istiyoruz” dedi.



"Yanginin neden çiktigini bilemiyoruz"

Daday Degirmencik Köyü Muhtari Ömer Yilmaz da, “Yangini duyar duymaz köye geldim, söndürmek için kosturuyoruz. Yangin nasil çikti, bilemiyoruz. Vahit Karamehmetoglu’na ait iki ev, ahir, samanlik, sera gibi yapilar yandi. Ahirda bulunan 4 büyükbas hayvan da telef oldu. Yanginin neden çiktigini simdilik bilemiyoruz. Yangini komsular görmüs, bizler de jandarma ve itfaiyeye bildirdik. Onlar da geldiler ve yangini söndürdüler. Su anda sogutma çalismalari halen sürüyor” dedi.

Öte yandan, Degirmencik köyünde çikan yangin dron ile havadan görüntülendi. Ekiplerin hizli müdahalesi ile alevlerin diger evlere siçramasi ise ihtimal faciayi önledi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile