Köylere Hizmet Götürme Birliği Encümen Üyeliği Seçimi

Köylere Hizmet Götürme Birliği Encümen Üyeliği Seçimi

Fatsa Köylere Hizmet Götürme Birliği Encümen Üyeliği seçimlerinde AK Parti'li İl Genel Meclis Üyesi ile MHP'li İl Genel Meclis Üyesi aynı oyu alınca sonuç bir sonraki toplantıya kaldı.

Fatsa Ticaret ve Sanayi Odası'nda gerçekleşen Fatsa Köylere Hizmet Götürme Birliği genel kurulu Kaymakam Mustafa Selman Yurdaer'in konuşmasıyla başladı. KÖYDES programında içme suyu, yol yapıp ve sanat yapısı çalışmalarında büyük oranda çalışmalar yaptıklarını belirterek, "Bu çalışmalar istenildiği zaman bitmiyor, çünkü köylerimizin coğrafi yapısı çok geniş. Çoğu köylerimizde bir mahalle yolu, bir köy yolu büyüklüğünde. Bu çalışmalar programlar halinde yapılıyor. Zaten bu tür programlar bir bütçe dahilinde ve yıllara sari olarak yapılıyor. Netice olarak en iyi noktaya gelinmiş olur. Alt yapı çalışması yapan kurumların bu tür çalışmaları bir anda bitirmesi söz konusu değildir. Bu Türkiye'de de bütün dünyada böyledir" dedi.
Kaymakam Yurdaer'in konuşmasından sonra ilk önce ilgili maddeler görüşülerek karara bağlandı. Daha sonra Köylere Hizmet Götürme Birliği Encümen Üyeliği seçimlerine geçildi. Bu seçimlerde İl Genel Meclis üyelerinden AK Parti'li Yaşar Ateşli ve Atıf Yüksel ve MHP'li Murat Can yarıştı. Köy muhtarlarından ise Sazcılar Köyü Muhtarı Nazım Asrak ile Yukarıtepe Köyü Muhtarı Hasan Biliş aday oldu.
Seçim sonucunda AK Parti'li Yaşar Ateşli 46 oy, Atıf Yüksel 29 oy, MHP'li Murat Can 29 oy aldı. Köy muhtarlarından ise Sazcılar Köyü Muhtarı Nazım Asrak 46, Yukarıtepe Köyü Muhtarı Hasan Biliş 40 oy aldı. Buna göre, İl Genel Meclis üyelerinden Atıf Yüksel, MHP'li Murat Can'ın 29 oyla aynı oyu alması nedeniyle bu sonucun divan heyetinin tekrar yapacağı toplantıda belli olacağı bildirildi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile