Köylerini Tanıtmak İçin Dernek Kurdular

Köylerini Tanıtmak İçin Dernek Kurdular

Balıkesir'in Bigadiç ilçesine bağlı Okçular köyünü tanıtmak için dernek kuruldu

Balıkesir'in Bigadiç ilçesine bağlı Okçular köyünü tanıtmak için dernek kuruldu. Köyde göçü durdurmak için yoğun bir çalışma içine girdiklerini belirten İbrahim Türkeş, tanıtım için Okçular köyü Org. Adlı internet sitesi oluşturulduğunu söyledi.
Bigadiç'in Okçular köyünün tanıtımı için seferberlik başlatıldı. Yıllar önce köyden Balıkesir'e göç eden çok sayıda vatandaş köylerini tanıtmak için çalışma başlattı. Balıkesir Belediyesi'nden emekli olan 47 yaşında iki çocuk babası İbrahim Türkeş, köyde göçü durdurmak için yoğun bir çalışma içine girdiklerini söyledi. Bigadiç'e 24 kilometre uzaklıktaki 60 hanelik Okçular köyünün çok güzel bir manzarasının olduğunu belirten Türkeş, "Köyden Balıkesir'e ve Bigadiç ilçe merkezine göçmüş olan arkadaşlar bir araya gelerek köydeki göçü durdurmaya karar verdik. Bunun için geçtiğimiz yıl 4 bin meyve fidanını toprakla buluşturduk. Köyde sulama projesi için de çalışma başlattık. Bu arada köyün tanıtımı için site kurduk. Köyümüz bundan böyle göç vermesin istiyoruz. Bunun için de köyün tanıtımının yanı sıra gelir getirici yatırımlara ağırlık verdik. Şu anda köy sokaklarında başlatılan parke taş döşeme çalışmaları devam ediyor. Köy meydanı da genişletiliyor. Bizlere büyük destek veren Kaymakam Süleyman Yıldırım'a teşekkür ediyorum. Derneğimizin başkanlığını yürüten Şaban Ok ve bize destek veren kişi ve kuruluşlara da teşekkür ediyoruz" dedi.
Okçular köyünün kestane üretimi için çok elverişli olduğunu belirten Hasan Talay da" Köyümüzde çok sayıda tarihi kestane ağacı var. Ayrıca orman içinde binlerce yabani kestane ağacı bulunmaktadır. Bunların ıslahı halinde köye çok büyük gelir olacağına inanıyoruz. Bunun için de çalışma başlattık" dedi
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile