Köylü Terk Etti Leylekler Köyü Terk Etmedi, Hane Basi Bir Leylek Yuvasi Bulunuyor

Köylü Terk Etti Leylekler Köyü Terk Etmedi, Hane Basi Bir Leylek Yuvasi Bulunuyor

Tokat’ta 20 leylek yuvasinin bulundugu Uylubagi köyünde göç nedeniyle 35 haneden geriye ikamet edilen 20 hane kaldi. Leylekler köyü terk etmezken günümüzde köyde hane basi 1 leylek yuvasi bulunuyor.

Tokat’in Sulusaray ilçesine bagli Uylubagi köyü, 50 yili askin süredir misafir ettigi leyleklerle dikkat çekiyor. Yillar önce köye yuva yapan leylekler, her yil uzun mesafeler kat ederek tekrar köye dönüyor ve komsularini ziyaret ediyor. Bu sadik misafirler, insanlarla olan yakinliklari ve köyde olusturduklari sicak atmosferle büyük ilgi görüyor. Her yil yaz aylarinda Uylubagi köyüne gelen leylekler, yavrulariyla birlikte kilometrelerce yol kat ederek köye ulasiyor. Leyleklerin gelisini heyecanla bekleyen köy sakinleri, bu güzel misafirlerini büyük bir sevinçle karsiliyor. 35 haneden 22 hanede vatandasin yasadigi Uylubagi köyünde, toplamda 20 leylek yuvasi bulunuyor. Leylekler, köydeki bu yuvalarinda huzur içinde vakit geçiriyor.

“Köyümüzün hanesi kadar leylek yuvasi var”

Uylubagi Köyü Muhtari Mustafa Bozkurt, “Köyümüzün hanesi kadar leylek yuvalari var. Su an üreme dönemindeler. 2 aya kadar yavru leylekler de uçabilir. Göç zamani geldigi zaman göçüyorlar. Her sene ayni leylekler kendi yuvalarina gelip onariyor. Kendi yuvalarinda yavrularini büyütüyorlar. Köyümüzdeki diger kuslara sahip çikamadik. Ördek, karabatak, toy ve angut gibi kuslarin hepsi gitti. Hiç olmazsa leyleklerimize sahip çikalim. Digerlerine gücümüz yetmedi ama leylekler susuz da yasayabiliyor” dedi.

“Her sene gelerek yavruluyorlar”

Köydeki hane kadar leylek yuvasi oldugunu söyleyen köy sakini Halil Bozkurt ise “Gördügünüz gibi leyleklerimiz var. Baya bir leylek yuvasi var. Çok leylek var. Her sene gelerek yavruluyorlar. Havalar bozuldugu zaman tekrar gidiyorlar. Asagi yukari köy hanesi kadar leylek yuvasi var” diye konustu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile