Köylüler İçme Suyu Şebekesi Tahrip Etti

Hakkari'de köylülerin su şebekelerini tahrip etmesi üzerine kentte su verilemediği bildirildi.


Hakkari Belediyesinden yapılan açıklamada, kentte günlerdir yaşanan su probleminin, şehrin kaynak suyunun bulunduğu Otluca köyü Golan bölgesindeki Karadağ ve Kırkçeşme şebeke hattının, Otluca köyü sakinleri tarafından tahrip edilmesinden kaynaklandığı belirtildi.

Köylülerin şebekelere zarar vermesinden dolayı kentte yaşayanların günlerdir susuz bırakıldığı belirtilen açıklamada, şunlara yer verildi:

"Belediye su arıza ekiplerinin başlattığı çalışmalarda, şebeke hattına hasar verildiği ve hasarın kasti olduğu tespit edildi. Bunun üzerine, Belediye Eş Başkanı Nurullah Çiftçi, eş başkan yardımcıları ve belediye meclis üyelerini harekete geçti. Golan bölgesine giden Çiftçi ve beraberindekiler, kaynak suları ve şebeke hatlarını inceledi. İncelemede Çiftçi, Karadağ, Kırkçeşme kaynak sularını ve bu suları kente taşıyan şebeke borularının, su maslağının tahrip edildiği, tahribin kasti olduğunu yerinde gördü. Bunun üzerine Çiftçi ve beraberindeki heyet Otluca köyüne giderek köy sakinleri ile görüştü. Görüşmede köylüler, suyun köye ait olduğunu iddia ederek suyu kente vermeyeceklerini ve tahribi yaptıklarını kabul etti."

Konunun özel olarak ele alındığı, belediye yetkililerinin su problemin en kısa sürede çözülmesi için çalışma başlattığı kaydedildi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile