Orman Genel Müdürlüğü Orman Dışı Ürün ve Hizmetler Daire Başkanlığı Şube Müdürü Balcı, gazetecilere yaptığı açıklamada, Avrupa'da gurmelerin tercih ettiği trüf mantarının çok değerli olduğunu belirtti.
Türkiye'de bu mantar türü için çok uygun bir orman yapısı bulunduğunu kaydeden Balcı, şöyle konuştu:
"Değişik yerlerde araştırmalar yaptık, oralarda da çok uygun trüf mantarının yetiştiği alanlar var. Amacımız kırsal alanda yaşayan insanlara gelir kapısı açmak. Trüf mantarının Avrupa'da borsası var. Şu anda kilogram fiyatı 250 avro civarında. Bu fiyat bazen çok daha yükseliyor. Trüf mantarını Avrupa'ya pazarlamadan önce insanlarımızın bunu bilmesi için onlara veriyoruz."
Orman Genel Müdürlüğü ile Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi işbirliğinde köylülerin gelirini artırmak amacıyla başlatılan "Trüf mantarı eylem planı" çerçevesinde Çal ve Acıpayam Orman İşletme Müdürlüklerinde düzenlenen trüf mantarı bilgilendirme ve toplama eğitimine 110 kişi katıldı.
Trüf mantarının üretimi ve ekonomik değeri hakkında bilgi alan kursiyerler, daha sonra ormanlık alanda uygulamalı eğitim yaptı.
Dünyada "siyah elmas" ve "kralların yiyeceği" olarak adlandırılan trüf mantarı ile ilgili eğitime katılanlar, daha sonra 7 hektarlık trüf mantarı ormanında mantar aradı.
Köylüler 'Siyah Elmas' Eğitimine İlgi Gösterdi
Denizli'de Orman Bölge Müdürlüğü tarafından, "siyah elmas" olarak adlandırılan trüf mantarı ile ilgili verilen eğitime 110 kişi katıldı.