Konarı köyünün yakınlarında toplanan köylüler, "Hibritli değil, atadan kalma tohumlar" ve "GDO'lu değil, organik sebzeler" yazan dövizler taşıdı.
Grup adına konuşan Mehmet Ali Ulusoy, atadan kalma tohumları ektikleri organik sebze ve meyve bahçelerinin üzerinden geçen enerji nakil hattının, ürünlere zarar vereceğini savundu.
Ürünlerin radyasyona maruz kaldığı iddiasında bulunan Ulusoy, şöyle konuştu:
"Bunu bilen tüketici ürünlerimizi almayacak. Biz burada enerji nakil hattını istemiyoruz. Doğal tarımı atalarımızdan kalan tohumla yapmaya devam edelim. Geleceğimiz bu sebzelerden, meyvelerden yararlansın. Yüksek gerilim hattının altında kavak ve ceviz ağacı yasak. Hatlardan kaynaklanan yangından doğacak tüm masrafları biz karşılıyoruz. Dolayısıyla bize bunun altında tarım yapma diyorlar.
Tarlalarının üzerinden gerilim hattı geçenler davayı açtı. Arazisine direk dikilenler açmadı. Bu nedenle mahkeme davayı usulden bozdu. Gerekçeli kararımızla Danıştay'a müracaat ettik. Danıştay 6'ncı Dairesi'nde şu an davalarımız görülüyor. Bu direklerin kaldırılmasını talep ediyoruz. Organik sebzeden radyasyonlu sebzeye geçmek istemiyoruz. Bizim tüm çabamız bu."
Ulusoy'un konuşmasının ardından köylüler dağıldı.
Köylülerden Enerji Nakil Hattı Protestosu
Karabük'ün Safranbolu ilçesinin Konarı, Yörük ve Sat köyü sakinleri, yetiştirdikleri sebze ve meyvelere zarar vereceği iddiasıyla tarlalarının üzerinden enerji hattı geçmesini protesto etti.