Köylüleri Sevindiren Yatirim

Köylüleri Sevindiren Yatirim

Kirikkale Valisi Bülent Tekbiyikoglu, Hamzali köyünde yapimi tamamlanan 3,5 kilometrelik beton yolun açilis töreninde yolun test sürüsünü makam araciyla yapti.

Kirikkale Valiligi koordinesinde Il Özel Idaresi tarafindan yapimi tamamlanan Sulakyurt’un Hamzali köyünde 3,5 kilometrelik beton yol vatandaslarin kullanimina sunuldu. Açilis törenine katilan Vali Bülent Tekbiyikoglu, köylere yapilan yatirimlarin önemli oldugunu belirterek, "Il Özel Idaresi bütçemizin yaklasik 10’da 1’ine tekamül eden bir yatirim yapmis olduk. Harcanan bütçenin karsiliginda saglam bir is çikti ortaya. Bundan 50 sene sonrasinda bu yol kalacak. Köy yollarimizda sikinti olmayacak. Bir defa yapalim saglam yapalim istedik. Yol güzel oldu diye hiz siniri degisti degil. Vatandaslarimizin hiz sinirlarina riayet ederek yapilan beton yollarimizi iyi günlerde kullanmalarini diliyorum" dedi.



"Sicak asfalttan bir miktar daha ucuza mal etmis oluyoruz"

Vali Tekbiyikoglu, "Bugün çok güzel bir günde bir araya gelmis bulunmaktayiz. Valilik bünyesinde Il Özel idaresi olarak yaptigimiz çalisma aslinda çok güzel ve örnek bir çalisma. Diger illerimize de örnek teskil edecek, diger iller tarafindan da takip edilerek kendi bünyelerine kazandirmaya çalistigi bir proje. Biz beton santralimizle beraber üzerinde bulundugumuz beton asfaltimizi özel bir teknikle sulayip yapiyoruz. Bunu sicak asfalttan bir miktar daha ucuza mal etmis oluyoruz. Fakat sicak ömrü sicak asfalttan çok daha uzun" diye konustu.



"Torunlarimizin çocuklari bile bu yollarin üzerinden gidip gelecekler"

Köy yoluna 3 bin 500 metreküp beton kullanildigini ifade eden Tekbiyikoglu, "Bu yolu suan yaptik ve 2-3 senede bir bakima da ihtiyaci yok. Insallah torunlarimizin çocuklari bile bu yollarin üzerinden gidip gelecekler, hiçbir problem olmayacak. Bir is yapiyoruz ve bunu çok saglam yapiyoruz. Hamzali köyümüze 3,5 kilometre kadar bir hizmetimiz oldu. 3 bin 500 metreküp kadar beton malzeme kullandik. Biz bütçemizi ayarlarken hizmetimizi yaparken en fazla vatandasimizin istifade edecegi yerlerden basliyoruz. Hamzali köyümüzde bunlardan bir tanesi. Ilk buradan basladik. Vatanimiza memleketimize hayirli ugurlu olmasini temenni ediyorum" seklinde konustu.

Vali Tekbiyikoglu, konusmasinin ardindan Sulakyurt Kaymakami Kerem Tunçer, Il Jandarma Komutani Albay Baris Cücen, Il Emniyet Müdürü Fahri Bulut, Il Genel Meclisi Baskani Murat Çaykara, Il Özel Idaresi Genel Sekreteri Haluk Karahan, köy muhtarlari ve vatandaslarla kurdele keserek yolu kullanima açti. Açilisin ardindan makam aracinin sürücü koltuguna oturan Tekbiyikoglu, köy sakinlerinden Zeynep Özkan ve Döne Pehlivanli’yi da araca bindirip yolu test etti. Tekbiyikoglu ve beraberindekiler, Imamogluçesmesi köyünde devam beton yol çalismasini da inceledi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile