Köylülerin 'Hes' Tepkisi

Köylülerin 'Hes' Tepkisi

Korkuteli'ne bağlı Sülekler Köyü'nde HES kavgası bitmiyor. Köy sakinleri Hidro Elektrik Santrali (HES) kurmak isteyen firmanın teknik elemanlarının çalışmasına izin vermedi.

Sülekler Köyü sakinleri HES için ölçüm yapmak için firmanın teknik elemanları çalıştırmak istemedi. Firma yetkilileri ile köylüler arasında yaşanan arbede, Korkuteli Cumhuriyet Savcılığı'na yansıdı. Türkiye Tabiatını Koruma Derneği (TTKD) Antalya Şube Başkanı Hediye Gündüz ve bir grup çevrecinin de köylülere destek olmak için geldiği Korkuteli'nde, Adliye'ye dolan köylüler, bahçelerine ve çevreye zarar vereceği gerekçesiyle Hidro Elektrik Santrali'nin kurulmasına karşı direnmeye devam edeceklerini söyledi.
Sülekler Köyü Muhtarı Kerim Doğan, vatandaşların HES'e karşı olduğunu ve mücadelelerinin devam edeceğini söyledi. Doğan, "Santral kurulmaması için dava açtık. Dava sonuçlanana kadar nasıl çalışma yapılıyor? Mücadelemiz sonuna devam edecek. Burada 6 bin dönüm bahçe tesisi veya boş arazi etkilenecek" dedi.
Türkiye Tabiatını Koruma Derneği (TTKD) Antalya Şube Başkanı Hediye Gündüz, ise Sülekler Köyü halkının mücadelesinin yanında olacaklarını belirterek, "HES'e karşı sonuna kadar direnin. Antalya Isparta Burdur Dereleri Gönlünce Aksın Çevre Platformu olarak bu mücadelenizde yanınızdayız" diye konuştu.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile