Köyün Tek Sehidi, Isminin Köy Okuluna Verilmesi Bekleniyor

Köyün Tek Sehidi, Isminin Köy Okuluna Verilmesi Bekleniyor

Sivas’in Gazi köyünde geçtigimiz yil Pençe-Kilit operasyonunda sehit düsen Piyade Uzman Çavus Ömer Yildirim’in ismini verilecegi köy okulu egitime basladigi halde sehidin isim tabelasi henüz okula asilmadi.

Geçtigimiz yil haziran ayinda Pençe-Kilit operasyonunda bölücü terör örgütü mensuplariyla girilen çatismada sehit olan Piyade Uzman Çavus Ömer Yildirim’in adinin köyde yapimi tamamlanan okula verilmesi planlanmisti. Kararin alinmasi, okulun egitim ve ögretime baslamasina ragmen halen tabelanin asilmamasi ailesini ve köy sakinlerini üzüyor.

Sehidin Babasi Cemal yildirim ve annesi Hatice Yildirim, ogullarinin adinin okula verileceginin kendilerine söylenmesine ragmen halin ismin verilmemesinin kendilerini çok üzdügünü belirterek “ Bizim yavrumuz köyümüzün tek sehidi. Adinin yasatilmasi için okulumuza verilecegi söylendi, ancak aradan geçen zamana ragmen verilmedi. Bu durum bizi hem üzüyor, hem kahrediyor. Gözyaslarimizi gizli gizli içimize akitmaktan biktik. Yavrumuzun adinin köyümüzün okuluna verilmesi içimizi azda olsa ferahlatacak ”dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile