Koyun ve Keçi Yetiştiricileri Sahada Bilgilendirildi

Koyun ve Keçi Yetiştiricileri Sahada Bilgilendirildi

Malatya Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği yöneticileri, saha çalışmalarına Doğanşehir ve Yeşilyurt ilçelerinin köylerinde devam ederek, yeni yapılacak proje programlar hakkında yetiştiricilere bilgiler verdi ve yetiştiricilerin sorunlarını dinledi.


Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı İhsan Akın yaptığı açıklamada, pazar sorunu ile alakalı Bingöl Et Balık Kurumu Müdürü Önder Alptekin ile görüştüklerini söyleyerek, bu sene kuzu kesimi ile alakalı müdürlüğün 14 kilogram ile 20 kilogram arası 10 bin’e yakın kuzu alımı yapacağını yetiştiricilere birebir sahada anlatarak emeği geçenler teşekkür etti.

Akın, “Bu sene ülke geneli ve Malatya ilimizin de kurak olmasından dolayı özellikle su problemleri ve sulak problemleri yaşandığını gördük” diyerek, yetiştiricilerde onlarca şikayet aldıklarını bu anlamda yetiştiricileri tedbir almaları noktasında uyardıklarını özelliklede Yeşilyurt ilçesi Kadir Uşağı köyündeki bir numaralı sıkıntının ise içme suyu ve sulama suyu olduğunu yerinde gördüklerini bildirdi.

Bu sıkıntılarla ilgili yeni seçilen Kadir Uşağı Köy Muhtarı Baki Aslan ise, köylerinde elektrik borcundan dolayı kapalı olan depoda istifade edemediklerini, bundan dolayı su problemi, sulak problemi noktasında çok sıkıntı çektiklerini dile getirdi. Başkan Akın ise problemin çözümü için hem birlik olarak hem muhtarlık olarak yazılı ve sözlü gerekli kurum ve kuruluşlara girişimde bulunacaklarını söyleyerek, buradaki problemin çözülmesi gerekliliğinin altını çizdi.

Akın, köy saha çalışmalarında Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Hayvancılık Genel Müdürlüğü tarafından yeni verilecek teşvik, destek, hibe projeler hakkında bilgiler verdi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile