Koyunun 2,5 Ay Arayla İki Kez Yavruladığı İddiası

Bayramiç ilçesinde bir üreticinin koyununun önce ikiz, 2,5 ay sonra da tek yavru dünyaya getirdiği iddia edildi.

Gürsel Eskici'nin, Menderes Mahallesi Bahçeler arası mevkisindeki bahçesinde bakımını yaptığı merinos türü koyunu, 2,5 ay önce ikiz yavruladı. Aynı koyunun yaklaşık 4 gün önce de tek yavru dünyaya getirdiği öne sürüldü.
Bu durum karşısında oldukça şaşırdığını belirten Eskici, "İnanılır gibi değil ama gerçek. Koyunların gebelik süresinin 5 ay sürdüğünü biliyorum. Bunun nasıl olduğunu anlayamadım" diye konuştu.

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Ziraat Fakültesi Zootekni Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Türker Savaş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, son olan doğumun normal bir durum olmadığını söyledi.

Söz konusu olayın milyonda bir ihtimal olduğunu dile getiren Savaş, "Belki de yavrular anne karnında üçüzdü. İkisi çok iyi gelişirken diğeri bu gelişimi tamamlayamadı. İkiz yavrunun ardından gelişimini tamamlayıp dünyaya geldi. Bu çok düşük bir ihtimal" diye konuştu.

Savaş, koyunların normalde gebelik süresinin 5 ay olduğunu belirterek, "Biyolojik olaylarda normalden sapmalar çok çok küçük ihtimal de olsa görülebilir. Gerçekten çok ilginç bir durum" ifadesini kullandı.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile