Kozakli MYO'dan Nevsehir Aile Ve Sosyal Hizmetler Il Müdürlügü'ne Teknik Gezi

Kozakli MYO'dan Nevsehir Aile Ve Sosyal Hizmetler Il Müdürlügü'ne Teknik Gezi

Nevsehir Haci Bektas Veli Üniversitesi (NEVÜ) Kozakli Meslek Yüksekokulu Sosyal Hizmet ve Danismanlik Bölümü Sosyal Hizmetler Programi tarafindan, “Sosyal Hizmet Kuruluslari ve Alan Incelemesi” dersi çerçevesinde, Nevsehir Aile ve Sosyal Hizmetler Il Müdürlügü’ne teknik gezi düzenlendi.

NEVÜ Kozakli MYO Sosyal Hizmetler Programi Bölüm Baskani ve ders sorumlusu Ögr. Gör. Osman Yanik ile Sosyal Hizmetler Programi ögretim elemani Ögr. Gör. Süleyman Topaloglu koordinesinde gerçeklestirilen teknik gezide Nevsehir Aile ve Sosyal Hizmetler Il Müdürlügü Sosyal Hizmet Merkezi (SHM) Müdürü Fatih Özel, Siddet Önleme ve Izleme Merkezi (SÖNIM) Müdürü Edip Kahilogullari ve Çocuk Evleri ve Koordinasyon Merkezi (ÇEKOM) Müdürü Ramazan Gülhan, il müdürlügü ve sorumlu olduklari birimler hakkinda çesitli bilgilendirmelerde bulundu.

Teknik gezide SÖNIM Müdürü Kahilogullari, Nevsehir ilinde mevcut bulunan Kadin Konukevi ve isleyisi, il bazinda 5 yillik siddeti önleme stratejileri, kadina yönelik siddet ile ilgili farkindalik çalismalari ve SÖNIM’de görev yapan sosyal hizmet uzmanlarinin görevleri hakkinda bilgi verdi. Daha sonra SHM Müdürü Özel, sosyal hizmet merkezi bünyesinde bulunan çesitli birimlere yönelik açiklamalarda bulunarak bu birimlerde verilen sosyal ve ekonomik destek (SED), evde bakim hizmeti, dogum yardimi, engelli kimlik karti hizmetlerinin danisanlarin güçlenmesi açisindan önemine vaka örneklemeleriyle dikkat çekti. Son olarak ise (ÇEKOM) Müdürü Gülhan, Türkiye’deki çocuk koruma sisteminden genel hatlariyla bahsederek Nevsehir il bazinda ÇEKOM bünyesinde faaliyet yürüten Çocuk Koruma Ilk Müdahale ve Degerlendirme Birimi (Ilk Adim), Çocuk Evleri, Çocuk Evleri Sitesi, Çocuk Destek Merkezi gibi çocuk yatili bakim merkezleri hakkinda paylasimlarda bulundu.

Bilgilendirme sonrasinda Il Müdürlügü bünyesinde bulunan sosyal hizmet merkezi, çocuk hizmetleri, aile ve toplum hizmetleri, engelli hizmetleri, yasli hizmetleri ve kadin hizmetleri birimleri ögrenciler tarafindan ziyaret edildi. Söz konusu birimlerde görev alan meslek elemanlariyla tanisilarak çalismalar hakkinda detayli bilgi edinildi.

Ögrencilerin mesleki gelisimleri için teknik gezilerin önemini vurgulayan Kozakli MYO Sosyal Hizmet ve Danismanlik Bölümü Baskani Ögr. Gör. Osman Yanik, teknik geziye verdikleri destekten ve misafirperverliklerinden dolayi Nevsehir Aile ve Sosyal Hizmetler Il Müdürü Hüseyin Sener ve Il Müdür Yardimcisi Ecevit Özcan ile birimleri hakkinda bilgilendirmelerde bulunan müdürlere tesekkürlerini sundu.

Il Müdürlügüne yapilan teknik ziyaretin ardindan ögrencilerin sosyal islevselliklerini artirmaya yönelik olarak Nevsehir il merkezinde bulunan tarihi Nevsehir Kalesi ile Kayasehir’e gezi düzenlendi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile