Kozalar, Bir Benzeri Daha Olmayan Ürünlere Dönüşüyor

Osmaniye Belediyesi tarafından açılan İpek Böceği Kozası İşleme Kursuna katılan kadınlar, Bursa'dan getirilen kozalardan bir benzeri daha olmayan ürünler ortaya çıkarıyor Kurs eğitmeni Funda Erikan: 'Burada yapılan ürünler el işlemesi olduğu için hiçbir ürün diğerine benzemiyor ve hepsi eşsiz oluyor'.

Osmaniye Belediyesi'nce açılan kursa katılan kadınların kozalardan yaptığı el emeği ürünler, bir benzerinin daha olmamasıyla ilgi görüyor.

Osmaniye Belediyesi meslek edindirme kursları kapsamında açılan İpek Böceği Kozası İşleme Kursuna katılan 12 kadın, hayatlarında ilk kez gördükleri ipek böceği kozasına şekil veriyor.

Bursa'dan işlenmemiş halde gelen kozaları, şekil verip farklı renklere boyayarak adeta sanat eserine dönüştüren kadınlar, kozalarla rengarenk çiçeklerden tablolara, gelin buketlerinden sunum tepsilerine kadar çeşitli ürünler elde ediyor.

Kurs eğitmeni Funda Erikan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Bursa'dan işlenmemiş halde gelen ipek böceği kozalarıyla renkli çiçekler, panolar ve ev dekorasyon malzemeleri yaptıklarını söyledi.

Kozaların çeşitli renklere boyanıp istenilen her şeklin verildiğini dile getiren Erikan, "Kursumuzda yapılan ürünlere oldukça fazla rağbet var. Örneğin bir gelin buketi almak isteyenler gelinlikçilere gittiğinde hep aynı ürünlerle karşılaşıyor. Ama burada yapılan ürünler el işlemesi olduğu için hiçbir ürün diğerine benzemiyor ve hepsi eşsiz oluyor. Bu da insanların bu ürünleri daha fazla talep etmesini sağlıyor." diye konuştu.

- Aile bütçelerine katkı oluyor

Kursiyerlerin sadece bir sanat öğrenmediğini, yaptıkları ürünleri satarak aile bütçesine katkı da sunduğunu belirten Erikan, şunları kaydetti:

"Belediyemiz yıl içinde çeşitli kermesler, şenlikler düzenliyor. Bu kermes ve şenliklerle kursiyerlerimize ürünlerini sergileyip satabilme imkanı sunuluyor. Örneğin bir ev hanımı bize kayıt oluyor. Her türlü malzemeyi kendisine ücretsiz veriyoruz. Onlarda yaptıkları ürünleri kermes ve şenliklerde satabiliyor. Bu da aile ekonomisine katkıda bulunmalarına olanak sağlıyor. Ürünlerimiz el işi ve eşsiz olduğu için fiyatlarını yüksek tutuyoruz. Bu sayede kursiyerlerimizin el emeklerinin karşılığını almalarını sağlıyoruz."

Kursiyerlerden Nevin Kartal, belediyenin açtığı kursları yakından takip ettiğini ve bu kursu duyduğunda merak ederek kaydolduğunu anlattı.

Kartal, Düziçi'nde halk eğitim hocası olduğunu bildirerek, "Değişik kurslara gelip farklı sanatlar öğrenmeyi çok seviyorum. Bu kursada severek yazıldım. Değişik tepsiler, panolar yapabiliyorum. Hatta sipariş almaya bile başladım. Hem eğlenip hem para kazanabiliyorum." dedi.

Kursiyer Sevilay Taşdemir de kurs eğitmeninin tavsiyesiyle eğitime başladığını ve çok memnun kaldığını ifade ederek, "Bütün malzememizi belediye karşılıyor. Tepsi, pano, resim istediğimiz şeyi yapabiliyoruz. Bana burası bir terapi gibi geliyor. Ayrıca ileride aile bütçeme katkı sunabileceğim." ifadesini kullandı.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile