Kozan'da 33 Orman Yangınında 125 Hektar Alan Zarar Gördü

Kozan ilçesinde 33 orman yangınında 125 hektar alanın zarar gördüğü bildirildi.

Kozan Orman İşletme Müdürü Yakup Kalaylı, gazetecilere yaptığı açıklamada, yangın sezonunun başladığı Mayıs ayından buyana sorumluluk sahaları içinde çıkan 33 yangın meydana çıktığını söyledi.

Yangınlarda 125 hektar kızılçam ormanın zarar gördüğü belirten Kalaylı, bu yangınların 30'unun piknik ve anız ateşi gibi insan kaynaklı olduğunu, 3 yangının ise enerji nakil hatları ve benzeri sebeplerle çıktığının belirlendiğini ifade etti.

Kalaylı, İlçedeki en büyük orman kaybının 85 hektarla Postkabasakal'da gerçekleştiğini, Turgutlu köyünde 10 gün süreyle meydana gelen seri yangınların ise kasıtlı çıkarıldığı ihtimalini kuvvetlendirdiğini bildirerek, şunları kaydetti:

''Son günlerde bölgede etkili olan yağmurlar vatandaşlarımızı aldatmasın. Rüzgarın hızının artması ve nem oranının düşmesi ile yeni yangınlar çıkabilir. Yangın sezonu Ekim ayı sonuna kadar devam ediyor. Vatandaşlarımızın özellikle piknik ateşi ve anız konusunda dikkatli davranmalarını bekliyoruz. İşletmemiz bünyesindeki 115 yangın işçisi, 6 su tankeri, 10 arazöz, 3 ilk müdahele aracı, 3 iş makinesi, 11 yangın havuzu ve diğer ekipmanlarımız ile yangınlara süratle ilk müdaheleyi yapıyoruz. Bölge müdürlüğümüz de gerekli olduğunda en kısa sürede helikopter ve ekip desteği sağlıyor.''

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile