Kozan’da Cami Açılışı

Kozan’da Cami Açılışı

Adana’nın Kozan ilçesinde hayırsever Baykan Ailesi tarafından yaptırılan Baykan Camii açılışı törenle gerçekleşti.

Baykan Caminin açılış organizasyonu kapsamında Kozan Belediyesi tarafından bir iftar yemeği verildi.

İftar yemeği öncesinde Adana Koza Tv ve Kanal A televizyonlarından canlı yayınlanan bir program ile caminin yapıldığı bölgenin önemi anlatıldı. Yine Caminin açılışı program içerinde canlı olarak yayınlandı.

Törende konuşan Kozan Kaymakamı İzzettin Sevgili, “Dört beş ay önce bu caminin temel atma törenine katılmıştım. Bugün de camimizin açılışını hep birlikte gerçekleştiriyoruz. Hayırsever Feride Baykan hanımefendinin destekleri ile böyle bir cami mahallemize yapıldı. Kendisi birikimini böyle hayırlı bir işte kullanmak istediğini bizlere söyledi.

Camiler malum olduğu üzere Cenab-ı Allah’ın evidir ve mukaddes yerlerdir. Camimizin hemşehrilerimize, camii cemaatimize ve Kozan’ımıza hayırlara vesile olmasını diliyorum” dedi.

Belediye Başkanı Kazım Özgan ise, “Feride Baykan Teyzeme mahallemize böyle bir cami kazandırdıkları için çok teşekkür ediyorum. Mahallemize güzel bir hizmet sağlandı. Bu mahalledeki insanların bu cami ile gönülleri fetih olacaktır. Camimizin mahallemize ve ilçemize hayırlı olmasını diliyorum. İlk fetihin burada yapıldığı gibi mahallemizin insanlarının gönülleri de burada fetih olur inşallah” diye konuştu.

Hayırsever Baykan Ailesi adına konuşan Van. 100. Yıl Üniversitesi Rektör Danışmanı Doç. Dr. Erdal Baykan da camimizin yapılmasında emeği geçen herkese teşekkür etti. Açılışı katılanlara da teşekkür ederek "Camimiz hayırlı olsun" temennisinde bulunan Dr. Baykan, "Hocalarımızın ifade ettiği gibi camimiz aslında fetih camiidir. Geçmişteki ilk yapılan fetih caminin aslına uygun olarak yapmaya çalıştık. İnşallah camimiz ebedi olarak kalacaktır ve bundan sonra da yıkılmayacaktır. Camimizin tüm hemşehrilerimize hayırlı olmasını dilerim” şeklinde kaydetti.

Davetlilerin katılımıyla açılışı gerçekleştirilen Baykan Caminin açılışına Emniyet Müdürü Sabit Akın Zaimoğlu, AK Parti Kozan İlçe Başkanı Yusuf Bilgili, Baykan Camii Dernek Başkanı Ali Hatalmış, İl Genel Meclis Üyesi Hadi Tekdemir, Belediye Meclis Üyeleri, mahalle muhtarları, Baykan Ailesi ve çok sayıda vatandaş katıldı .
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile