Kozan'da Narenciye Günlük Yevmiyesi 105 Lira

Kozan'da Narenciye Günlük Yevmiyesi 105 Lira

Adana’nin Kozan ilçesinde 2021 yili için geçerli olacak narenciye günlük yevmiye fiyati 105 TL olarak belirlendi. Bu ücretin 5 TL’si elciye geçecek, isçinin elinde kalan para ise tam 100 TL olacak.

Kozan Sebzeciler ve Meyveciler Odasi Baskani Süleyman Delibas sebze hali içerisinde isverenlerle elcileri bir araya getirdi. Baskan Süleyman Delibas yaptigi basin toplantisinda 2021 yili için narenciye günlük yevmiye fiyatinin 105 TL olarak karar aldiklarini 5 TL’sinin elcinin, 100 TL’nin ise isçinin eline geçecegini söyledi.



"Kimse Derebeyi degil"

2020 yili için geçerli fiyatin 83 TL olduguna dikkat çeken Delibas, 5 TL’sinin elciye gittigini 78 TL’nin de isçiye kaldigini ifade etti.

Süleyman Delibas, "Bir siyasi aday diyor ki; ’120 liradan asagi otobüs kaldiramayiz.’ Kimse Kozan’da Derebeyi degildir. Is insanlarimiz her yil isçilerimize is imkani sagliyor. Disaridan isçi getirmeyip ’Kozan’imizin kendi insani çalissin, kazansin’ diyorlar. 2 yil önce isçi kardeslerimizin temsilcileri dernek kurdu. Dernek kuruldu bir yil sonra dagildi. Fenomen arkadasin konustugu gibi konusmaya gerek yok. Her seyi belgeli ve nizami konusacaksin. Isçilerin günlük kazanci is kanununun 39. maddesine göre belirlenir. 2021 yilinda geçerli olacak günlük yevmiye fiyati 105 liradir. 5 lirasi elcinin, 100 lirasi ise emekçi kardeslerimizin eline geçecek. Hayirli ugurlu olsun” ifadelerini kullandi.

Günlük isçi servis ücreti de belli oldu

Düzenlenen toplantida isçileri tasiyan otobüslerin servis ücretlerinin de belirlendigi kaydedildi. Sehir içi 250 TL, kirsal kesim için ise 290 TL olarak servis ücreti belirlendigi ifade edildi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile