Kozan'da Pirina üretimine başlandı

Zeytin ağacının yetiştiği bölgelerde oldukça yaygın kullanılan Pirina yakıtı üretimi Kozan'da ilk defa Organize Sanayi Bölgesinde başladı.

Ko

Zeytin ağacının yetiştiği bölgelerde oldukça yaygın kullanılan Pirina yakıtı üretimi Kozan'da ilk defa Organize Sanayi Bölgesinde başladı.

Kozan Organize Sanayi Bölgesi'nde 2009 yılında kurulan Üçler Zeytinyağı fabrikası bu senede yüksek kaloriye sahip ve diğer yakıtlarla karşılaştırıldığında oldukça düşük maliyet gücü, yüksek ısı değeri yanında çevreye dost bir yakıt olması ile bilinen Pirina markalı doğal yakıt üretimine başlandı.

Zeytinyağı fabrikalarının bir atığı olan pirinanın yakıt olarak kullanılmasının faydaları, diğer yakıtlarla karşılaştırıldığında ısı değeri ve fiyatının odun ve petrol ürünleri fiyatlarının çok altında bulunması ile yakıt olarak kullanımının ülke ekonomisine büyük faydalar getirdiği öğrenildi. Zeytin ağacının yetiştiği bölgelerde oldukça yaygın kullanılan Pirina yakıtı Kozan'da ilk defa Organize Sanayi Bölgesi işletmeciliğini Mehmet Ünal'ın yapmış olduğu Üçler Zeytinyağı Fabrikasında üretilerek satılmaya başlandı.

Soba ve kalorifer yakıtı olarak kullanılan pirina yakıtı zeytin ağacının çekirdeği ve posasından çeşitli işlemlerden geçirildikten sonra elde edildiğini belirten Üçler Zeytinyağı fabrikası işletmecisi Mehmet Ünal, 'Pirina yakıtı tamamen doğal olarak üretilmektedir ve içerisinde hiçbir kimyasal madde bulunmayıp tamamen sağlıklı bir yakıttır. Bu yakıt soba ve kaloriferlerde kullanılıyor olup kömüre göre kalorisi daha yüksek ve kükürt oranı daha azdır, doğaya hiçbir zararı yoktur. Ayrıca yakıtın sobadaki kül oranı oldukça azdır. Yakıt satışlarımız fabrikamızda başlamış olup yakıtın fiyatı ise odunla aynıdır. Tüm hemşehrilerimize tavsiye ederiz. Yakıtımızı bir kere deneyen bir daha vazgeçmeyecektir. Ayrıca fabrikamızda mevsimlik zeytinyağı çekilmeye başlamıştır.' dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile