Kozan Şehidine Ağlıyor

Van'ın Gürpınar ilçesine bağlı Akdoğu Köyü kırsalında PKK'lı teröristlerin askeri birliğe taciz ateşi açması sonucu şehit olan Jandarma Komando Çavuş Serdar Yeşilyurt'un anne ve babası taziyeleri kabul ediyor

Van'ın Gürpınar ilçesine bağlı Akdoğu Köyü kırsalında PKK'lı teröristlerin askeri birliğe taciz ateşi açması sonucu şehit olan Jandarma Komando Çavuş Serdar Yeşilyurt'un anne ve babası taziyeleri kabul ediyor.
Kozan Kaymakam vekili ve İmamoğlu Kaymakamı Nail Anlar, Kozan Garnizon Komutanı Personel Kıdemli Binbaşı Bülent Siper, Kozan Belediye Başkanı Kazım Özgan ve çok sayıda vatandaş şehit evini ziyaret ederek başsağlığı diledi. Kaymakam Nail Anlar, şehit babası ile sohbet edip başsağlığı diledi. Baba Ümmet Yeşilyurt ise oğlunun, Nisan ayında izine geldiğini 5 Mayıs günü tekrar askere gönderdiklerini, giderken de "Baba ben şehit olacağım" dediğini söyledi. Acılı baba, "Düşüne düşüne rahatsızım. Son günlerde
oğlum rüyama çok giriyordu. şehit olacağını biliyordu. Bende hissediyordum. Oğlum operasyonda olduğunu bana söylememiş. Üzülmemi istememiş. şehit olmasaydı 3 ay sonra terhis olunca uzman çavuşluğa başvuracaktı" diye konuştu.
Şehit Serdar Yeşilyurt'un en küçük kardeşi Soner ise "Ben de ağabeyim gibi asker olacağım. Gerekirse bende bu vatan için şehit olacağım" dedi.
Öte yandan şehit babası Ümmet Yeşilyurt'un rahatsızlanarak hastaneye kaldırıldığı tedavisinin ardından tekrar evine döndüğü belirtildi. Bu arada baba Ümmet Yeşilyurt, Anne Zeliha, kardeşleri Seval, Ayten, Saniye, Selma ve Soner Türk Bayrağı önünde fotoğraf çektirerek, "Bu bayrağa bu yakışır şekilde dimdik ayaktayız. O hainleri sevindirmeyeceğiz" dediler.
Şehit Serdar Yeşilyurt öğle namazının ardından Sabancı Merkez Camii'nde düzenlenecek törenle son yolculuğuna uğurlanacak. Yeşilyurt, Kozan'a bağlı Bucak Köyü mezarlığına defnedilecek.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile