Kozlu'da Kabotaj Bayramı Kutlamaları

Kozlu'da Kabotaj Bayramı Kutlamaları

Zonguldak'ta Kabatoj Bayramı, düzenlenen çeşitli yarışmalarla kutlandı. Koç ve çeyrek altın ödüllü yağlı direk yarışmasında ise ilginç görüntüler oluştu.

  Zonguldak ' ın Kozlu beldesi sahilinde düzenlenen 2 . Kozlu Belediyesi Kabotaj Bayramı etkinliklerinde çeşitli kategori ve dallarda yarışmalar düzenlendi . Düzenlenen yüzme yarışmalarında küçükler kategorisinde Polat Öztürk , 50 metre bayanlar kategorisinde Hande Kızıltuğu , 100 metre küçük erkekler kategorisinde Mehmet Samet Şahin , 50 metre minikler kategorisinde Berk Çep , 100 metre bayanlar kategorisinde Asena Pınar , 100 metre erkekler kategorisinde Umut Van , 100 metre 45 yaş üstü erkekler kategorisinde ise
İhsan Pınar birinci oldu . Dereceye girenlere Kozlu Belediye Başkanı Ali Bektaş ve yanındakiler tarafından çeyrek altın ve plaket verildi .
Kürek yarışmalarında ise 10 ' luk motor kategorisinde ' Cideli ' isimli teknesi ile İsmail Kaya , 28 ' lik çift silindirli tekne yarışmalarında ' Gündoğusu ' isimli tekne ile Bülent Özerli , 12 ' lik motor kategorisinde ise ' Taşkın 67 ' isimli tekne ile Turan Taşkın , tek kürek yarışmalarında Yunus Taştan , çift kürek yarışmasında ' Ersin Arslan ve Yunus Taştan birinci oldu . Yarışmayı kazananlara ise 4 . Sınıf Deniz Şube Müdürü Sadık Köken , Kozlu Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin Yılmaz tarafından çeyrek altın ve plaket
verildi . Renkli görüntülerin oluştuğu ördek yakalama yarışmasında , ördeği yakalamayı başaran Tolgahan Arslan da çeyrek altın kazandı .
Kutlama programının finalinde yer alan yağlı direkten Türk Bayrağı alma yarışmasında renkli görüntüler oluştu . Yaklaşık 10 metre uzunluğundaki direğe , gres yağı fazla sürülünce yarışmacılar hayli zor onlar yaşadı . İlk etapta direğin yarısına bile ulaşamayan yarışmacılar , hakemler tarafından her türlü manevra ve yöntem serbest bırakılınca oldukça komik görüntüler oluşturdu . Şahsi çabalarla ancak direğin yarısına kadar gelebilen yarışmacılar , birbirlerine destek olarak bayrağı almaya çalıştı . Uzun uğraşlar
sonucunda 4 arkadaşının yardımıyla bayrağa yaklaşan Ersin Uzun , düşeceği esnada son bir manevra ile bayrağı almayı başardı . Ersin Uzun ' a çeyrek altın ve koç hediye edilirken , yarışmada kendisine destek olan arkadaşlarına da plaket verildi . Altını veren Kozlu Belediye Meclis Üyesi Hasan Atalay , altını koçun boynundaki ipe taktı . Alandan çıkarılmak istenen koç bir anda kendisini yere bıraktı . Bir süre baygın vaziyette yerde yatan koç , yeniden ayağa kalkınca alandan çıkartılabildi .
Program sonunda yarışma hakemlerine ve organize eden belediye görevlilerine de plaket vererek teşekkür eden Başkan Bektaş , seneye tekrar buluşma sözü verdi .
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile