Kozlu Müessesine Bağlı Madenlerde Üretimin Durdurulması

ZONGULDAK - Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) Genel Başkanı Ahmet Demirci, Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Kozlu Müessesesi maden ocaklarında inceleme yapan müfettişlerin işçi sağlığı ve iş güvenliğine yönelik raporu doğrultusunda üretimin durdurulmasının çalışma alanlarının güvenliğini tehlikeye sokacağını bildirdi.

Demirci, yaptığı yazılı açıklamada, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı iş müfettişlerinin TTK Kozlu Müessese Müdürlüğünde hidrojen sülfür gazını tespit eden sensör bulunmadığı gerekçesiyle üretimi durdurma kararı aldığını anımsattı.

Kuruma ait diğer müesseselerde kısa süre önce aynı karar alındığını ve itiraz edildiğini belirten Demirci, şunları kaydetti:

"İtirazlar üzerine Mart 2016'ya kadar süre uzatımına gidilmişti. Hidrojen sülfür gazı daha çok bakır ve çinko gibi metal madenlerde bulunur. TTK'ya ait iş yerlerinde çalışmalar kanun ve yönetmelikler çerçevesinde iş sağlığı ve iş güvenliği önlemleri alınarak yapılmaktadır. Üretimin tamamen durdurulması çalışma alanlarının güvenliğini tehlikeye sokacaktır. Kuruma ait maden ocağında üretim alanlarında ilerleme yapılmadığı takdirde tavan basınçları artarak göçüklere neden olacaktır. TTK 167 yıllık üretim sürecinde mühendisi ve işçisiyle ülkemiz madencilik sektörünün okulu, lokomotifi olmuştur ve olmaya devam edecektir. Bu üretim sürecinde hidrojen sülfür kaynaklı kayıtlara geçmiş bir tek kaza yoktur."

Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Kozlu Müessesesi maden ocaklarında inceleme yapan müfettişlerin işçi sağlığı ve iş güvenliğine yönelik raporu doğrultusunda dün üretim durdurulmuştu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile