Kozluk'ta Husumetli Aileler Için 'Baris Heyeti' Kuruldu

Kozluk'ta Husumetli Aileler Için 'Baris Heyeti' Kuruldu

Batman’in Kozluk ilçesinde kaymakamlik koordinesinde belediye baskanlari, daire amirleri, köy ve mahalle muhtarlari ile kanaat önderleri tarafindan husumetli ailelerin baristirilmasi için ’baris heyeti’ kuruldu.

Ilçede aralarinda husumet olan ailelerin baristirilmasi amaciyla kurulan heyetin ilk toplantisi Kaymakamlik Konferans Salonu’nda gerçeklestirildi.

Kozluk Kaymakami Ekrem Güngör baskanliginda yapilan toplantida, aileler arasindaki husumetlerin çözülmesi, husumetli ailelerin baristirilmasi, kan davalarinin bitirilmesi adina atilacak adimlar, baris görüsmelerinin planlanmasi, görüsmelere katilacak üyeler ve görüsme takvimi belirlendi.

Kurulan heyetle alakali açiklamada bulunan Kozluk Kaymakami Ekrem Güngör, “Yüzyillarin toplumsal hastaligi olan kan davasi, Peygamber Efendimizin (S.A.V) Veda Hutbesi’nde lanetlemesine ragmen, kutsal kitabimizda ve hadislerde yasaklanmis olmasina ragmen çagdas bir cahiliye adeti olarak maalesef günümüzde de hala sürdürülüyor. Hala insanin insani acimadan öldürdügü, sirf ayni kani tasidigi için masum insanlarin dahi katledildigi günümüzde dini, manevi ve hukuki egitime agirlik verilerek insanlara kan davasinin dini ve hukuki boyutunun iyi anlatilmasi ve insanlarimiza barisin telkin edilmesi gerekiyor. Ilçemizde kan davalarini sonlandirmak adina genis çapli bir baris heyeti kurduk. Amacimiz ilçemizde bulunan tüm husumetli aileleri baristirmaktir. Bu sürece katki saglayacak tüm üyelerimize gönülden tesekkür ediyoruz. Kurulan heyetin ilçemiz adina ve insanlik adina hayirlara vesile olmasini temenni ediyoruz” dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile