Kozluk'ta Taziyelerde Verilen Yemekler Sinirlandirildi

Kozluk'ta Taziyelerde Verilen Yemekler Sinirlandirildi

Batman’in Kozluk Kaymakamligi tarafindan taziye evlerinde uygulama birligini saglamak üzere ilçe ve belde belediye baskanlari, daire amirleri, kanaat önderleri, köy ve mahalle muhtarlari ile toplanti yaparak taziye evleri ile ilgili taziye evlerini kullanma esaslarini belirledi.

Yapilan toplantidan sonra açiklama yapan Kaymakami Ekrem Güngör, cenaze sahiplerinin ölen yakinlarinin üzüntüsünü yasamaktan ziyade, taziyeye gelenlere yemek verme ve yapma telasina düstüklerini, taziyelerin cenaze sahiplerini maddi ve manevi anlamda zor duruma düsürmekte oldugunu söyledi.



Cenaze sahipleri taziyelerini yapmak için borç para arayisina girmekte olduguna deginen Kaymakam Güngör, "Cenaze sonrasi taziye adetinin gösterise dönüsmesi, abartili lüks yemek verilmesi, cenazenin ve ölümün ikinci plana atilmasi, ölen kisinin aziz hatirasina saygisizlik olmakta, hem Islami degerlerimize hem de geleneklerimizle uyusmamaktadir. Bu kapsamda bizlere, belediyelere, muhtarlarimiza ve kanaat önderlerimize gelen talepler ve sikayetler dogrultusunda taziye yemegi uygulamasini sadece çorba ikrami ile sinirlandirdik ve taziye evlerini kullanma esaslarini yeniden belirledik. Taziye evlerini kullanma esaslarinin uygulanmasi ile hem cenaze sahibine yük olunmayacak, hem de ilçe geneli bir karar oldugu için herkes ayni sartlar altinda taziyesini gerçeklestirmis olacaktir” dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile