KPSS'de şok edici sonuçlar ve KPSS sonuçları

KPSS'de şok edici sonuçlar ve KPSS sonuçları

KPSS Eğitim Bilimleri sınav sonuçları açıklandı. (KPSS sonuçları)31 Ekim KPSS sonuçları açıklandı! ÖSYM'nin KPSS sonuçları sayfası yine kiltlendi.. 31 Ekim KPSS sonuçları ÖSYM tarafından açıklanıyor...

31 Ekim KPSS sonuçları açıklandı! Binlerce öğretmen adayı KPSS sonuçları için bilgisayarları başında. 31 Ekim KPSS sonuçları ÖSYM tarafından açıklandı.

KPSS sonuçları şok edici sonuçlar nedeniyle geciktirildiği ve bayrama bırakıldığı iddia edildi. Kopya skandalının boyutlarını gösteren iddialardan biri önceki sınavın başarı düzeyinin yanına bile yaklaşan olmadı.

31 EKİM KPSS SONUÇLARI İÇİN TIKLAYINIZ

İşte Milliyet gazetesi yazarı Abbas Güçlü'nün bugünkü köşesinde yer alan iddialar:

“Sınava yönelik değerlendirme tamamlandığında ortaya öylesine ilginç bir tablo çıktı ki, ÖSYM de YÖK de bu tabloya çok şaşırdı ve çareyi sonuçların açıklanmasını ertelemekte buldu.

Peki bu ilginç tabloda neler var? Çok ilginç veriler var hem de çok ilginç!

Örneğin sınav için başvuran 294 bin adaydan 50 bine yakını sınava girmemiş. Oysa ertelenen sınava girmeyenlerin sayısı sadece 15 bindi. Yani şimdi üç katı aday bu sınava girmekten son anda vazgeçmiş!

Bu arada sınava girmeyen adaylardan pek çoğu, sınav günü aniden rahatsızlanmış ve doktor raporu alarak mazeretini bildirmiş. Herkesin de bildiği gibi bu tür sınavlar yılda bir kez yapılıyor ve mazeret kabul edilmiyor. Ama buna rağmen doktor raporları alınması çok manidar!

Kopya gerekçesiyle ertelenen Eğitim Bilimleri Sınavı’nda 120’de 120 yapan 350 aday vardı. Yine aynı şekilde 100 net üzeri çıkartan 7 bin aday bulunuyordu. Sonuçları henüz açıklanmayan sınavda ise 120’de 120 çıkartan hiç kimsenin bulunmadığı öğrenildi. Daha da çarpıcı olan, yanına bile yaklaşan olmamış!”
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile