KPSS şüphelisi yaylada koyun otlatıyor

KPSS skandalında 800 bin kişiyi mağdur ettiği iddia edilen gencin yaylada koyun otlattığı ortaya çıktı. Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk'un şüpheli olarak iddia ettiği gencin babası ise ağır konuştu...

Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk’un önceki gün ortaya attığı iddiaya göre; 10 Temmuz’da yapılan KPSS’den 5 gün önce Sınıf Öğretmenliği bölümünden 2007’de mezun olan B.S.’nin e-posta adresine, ÖSYM’nin hazırladığı Eğitim Bilimleri testindeki 120 soruyla ufak tefek farklılıklar gösteren 116 ham soru gönderildi. B.S., kendisine telefonla ulaşanlara, kendi e-posta adresinin parola ve şifresini vererek soruları almalarını sağladı. B.S’nin Isparta’nın bir ilçesinde oturduğu da Koncuk’un açıklamasında yer aldı. Açıklamadan sonra VATAN, B.S.’nin şifresini çözdü, B.S.’nin Baki Saçı olduğu ortaya çıktı. Saçı, Isparta’nın Yalvaç ilçesi Sücüllü beldesinde yaşıyor. 1986 yılında doğumlu olan Saçı, Uludağ Üniversitesi Sınıf Öğretmenliği’ni bitirip 1 yıl Isparta’da ücretli öğretmen olarak çalıştı ve son 1 yıldır da KPSS’ye hazırlanıyordu.

Koncuk, Baki Saçı ismini doğruladı, belge ve bilgileri de Cumhurbaşkanlığı Devlet Denetleme Kurulu’na ilettiklerini söyledi. Koncuk, “Bize Saçı’yı bir arkadaşı ihbar etti. Saçı, sınavdan sonra hotmail hesabının şifresi değişmiş” dedi.

Dün gün boyu aradığımız Baki Saçı’ya ulaşmak mümkün olmadı ancak babası Mustafa Saçı VATAN’a konuştu: “Oğlum yaylada koyunları otlatıyor, bu yüzden ulaşamazsınız” diyen Mustafa Saçı, “Benim 10 çocuğum var. Hepsine de güvenirim. Bizim karşıda bağımız yok, çakalla da kavgamız yok. Kendi işimizle uğraşırız. Oğlum kopya çekse içeri bile almam evlatlıktan çıkarırım” dedi.

Baba Saçı, oğlunun polisçe aranmadığını da söyledi.

Vatan
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile