'Kral Sakir Devler Uyandi' Çizgi Filminin Galasi Gerçeklestirildi

'Kral Sakir Devler Uyandi' Çizgi Filminin Galasi Gerçeklestirildi

Kral Sakir karakterleriyle çocuklarin gönlüne taht kuran çizgi dizi ve film serisine "Devler Uyandi" filmi de eklendi. 16 subatta vizyona girecek olan filmin gerçeklesen galasi coskulu kalabaligin katilimiyla gerçeklesti.

Kültür ve Turizm Bakanligi tarafindan desteklenen “Kral Sakir” serisinin altinci filmi "Devler Uyandi", bu kez çocuklara yapay zeka ve teknolojinin dogru kullanimini anlatacak. 16 subatta vizyona girecek olan filmin galasi bugün Istanbul’da bir AVM’nin sinema salonunda düzenlendi.

Çocuklarin ve ailelerin yogun katilim gösterdigi gala coskuyla yapildi.

“Yapay zekanin önemini ve dogru kullanimi anlatildi”

Türk animasyon yapimcisi ve karikatürist Varol Yasaroglu, “Beni Kral Sakir olarak taniyorlar. Rekorlara kosan sinema filmlerinin ardindan Devler Uyandi filmimizde 16 Subat tarihinde vizyona giriyor. Bizim için önemli bir film gerçekten bütün deneyimlerimizi aktardigimiz bir film. Çitayi çok yükselttik hem senaryo hem de görsel açidan inanilmaz güzel bir film geliyor. Filmimiz yapay zeka teknolojisini anlatiyor. Yapay zekanin yanlis kullaniminda ise nelere yol açabilecegini anlatiyor. Kültürel miraslarimizi da kullaniyoruz bunu yaparken Adiyaman’daki heykelleri bilirsiniz o heykellerin de hikayesini anlatiyor olacagiz bu filmde. Bizim için çok heyecanli bir an” ifadelerini kullandi.

“Çok heyecanliyim”

Filmin ilk gösterimine katilan 9 yasindaki Kartal Türetken, “Önceden izleyebildigim için çok sevinçliyim gerçekten. Kral Sakir’in çizgi filmlerini seve seve sürekli izliyordum. Bu filmi önceden izleyebildigim için çok mutlu ve heyecanliyim” seklinde konustu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile