Kraliçe Beatrix, Öğrenci ve Öğretim Üyeleriyle Yemekte Bir Araya Geldi

Kraliçe Beatrix, Öğrenci ve Öğretim Üyeleriyle Yemekte Bir Araya Geldi

Türkiye-Hollanda diplomatik ilişkilerinin 400’üncü yılı dolayısıyla ikinci kez Türkiye’ye gelen Hollanda Kraliçesi Beatrix, konsoloslukta öğrenci ve öğretim üyeleriyle yemekte bir araya geldi.

Hollanda Kraliçesi Beatrix, Hollanda-Türkiye ilişkilerinin 400’üncü yılı dolayısıyla Türkiye’de ziyaretlerde bulunuyor. Hollanda kraliçesi ve kralının hiçbir ülkeye üst üste iki defa gitmedikleri öğrenildi. Ancak Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün ziyaretlerine karşılık ve diplomatik ilişkilerin 400’üncü yılı dolayısıyla Kraliçe Beatrix, ikinci kez Türkiye geldi. Ankara’daki temaslarının ardından, bugün İstanbul’a gelen Kraliçe Beatrix’in ilk durağı Hollanda’nın İstanbul Başkonsolosluğu oldu. Basın mensuplarına el sallayarak içeri giren Kraliçe Beatrix, burada öğrenci ve öğretim görevlileriyle öğle yemeğinde bir araya geldi. Daha sonra yemeğe katılanlarla toplu hatıra fotoğrafı çekilen Kraliçe Beatrix’in şıklığı da gözlerden kaçmadı.

Öte yandan basın mensuplarının güneşin altında çekim yaptığını gören Hollanda Kraliçesi Beatrix, “Hava çok sıcak lütfen gölgede bekleyin” diyerek basın mensuplarına tavsiyede bulundu .
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile