Kremlin Açiklamasi Afganistan'la Ilgili Moskova Formati Toplantisinda Diyalogun Devam Etmesini Bekliyoruz

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Afganistan meselesiyle ilgili Moskova Formati'nda yarin yapilacak toplantida diyalogun devam etmesini beklediklerini söyledi.

Peskov, baskent Moskova'da gazetecilere güncel konulara iliskin açiklamalarda bulundu.

Afganistan meselesine deginen Peskov, bu meseleyle ilgili Moskova Formati'nda baskent Moskova'da yarin toplanti yapilacagini söyledi.

Peskov, "Bu toplantida, diyalogun devam etmesi, görüs alisverisinde bulunulmasi, pozisyonlarin karsilastirilmasi ve Afganistan’da neler yasandigini ve neler yasanacagini anlama girisiminde bulunulmasini bekliyoruz." ifadesini kullandi.

- "Tango tek basina yapilmaz"

Rusya ve NATO arasindaki iliskileri degerlendiren Peskov, NATO'nun 6 Ekim'de Rus misyonundan 8 kisinin akreditasyonunu iptal ettigini animsatti.

Buna karsi NATO'nun Moskova'daki temsilciliklerinin faaliyetlerini durdurma karari aldiklarini vurgulayan Peskov, "Aslinda herhangi bir etkilesim ve diyalog yoktu. Aksine NATO, Rusya'yi durdurma niyetini açikladi ve bunlari somut eylemlerle destekledi. Brüksel’de çalisan diplomatlarimizin sinir disi edilmesi son hamleydi. Elbette bu, fiiliyatta olan durumun yasallastirilmasini gerekli ve kaçinilmaz kildi." dedi.

Aldiklari kararla zarar gören taraf olmayacaklarini vurgulayan Peskov, "Tango tek basina yapilmaz. Bunu defalarca söyledik ve biz bunu yapmayi düsünmüyoruz." ifadelerini kullandi.

Peskov, NATO'nun gerektiginde Rusya'nin Belçika'daki Büyükelçiligine basvurabilecegini dile getirdi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile