Kremlin Sözcüsü Peskov Açiklamasi 'Putin Ve Erdogan Arasindaki Iletisime Sürekli Ihtiyaç Var'

Kremlin Sözcüsü Peskov Açiklamasi 'Putin Ve Erdogan Arasindaki Iletisime Sürekli Ihtiyaç Var'

Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan ile Rusya Devlet Baskani Vladimir Putin arasinda görüsme yapilip yapilmayacagi sorusunu yanitlayan Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, “Putin ve Erdogan arasindaki iletisime sürekli ihtiyaç var” dedi.

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, gündeme dair gazetecilerin sorularini yanitladi. Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan ile Rusya Devlet Baskani Vladimir Putin arasinda görüsme yapilip yapilmayacagi sorusunu yanitlayan Peskov, Erdogan ve Putin arasinda bir görüsme yapilmasi için karsilikli olarak bir anlasma yapildigini hatirlatarak, “Putin ve Erdogan arasindaki iletisime sürekli ihtiyaç var. Biliyorsunuz ki görüseceklerine dair bir anlasma var. Tarih henüz belirlenmese de diplomatik kanallar üzerinden onaylanacak. Bu görüsme er ya geç gerçeklesecek” ifadelerini kullandi.

Peskov, ayrica Putin ve Erdogan’in hizli bir sekilde telefon baglantisi kurabildigini ve yapilmasi planlanan yüz yüze görüsmenin de hizli bir sekilde planlanabilecegini ekledi.

“Rusya, Ukrayna’da askeri harekata devam edecek”

Ukrayna’daki çatismalara deginen Peskov, Ukrayna tarafinin müzakereleri reddettigini söyleyerek, “Bazi baris süreçlerine gelince, burada henüz bosluk var. Zelenskiy’nin bu baris formülüyle ilgili tamamen açiklanmasi zor süreçleri görüyorsunuz. Bazi ülkeler, Rusya olmadan hayali bir baris formülünü görüsüyorlar. Bu çok garip bir süreç. Bu anlamda ciddi hiçbir sey yok. Bu anlamda Kiev, yasal düzeyde her türlü görüsmeleri yasakladi. Biz de özel askeri harekatimiza devam ediyoruz” dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile