Rusya Devlet Baskani Vladimir Putin’in dün duyurdugu kismi seferberlik ilani Rusya’da tartismalara neden olurken, 2 Rus gazeteci bu karar üzerine Rus politikacilarinin çocuklarinin askere gidip gitmeyecegini merak etti. Sosyal medya üzerinden politika programlari yapan Rus gazeteci Dmitry Nizovtsev, canli yayinda Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov’un oglu Nikolay Peskov’u telefonla aradi. Kendisini Rus ordusundan bir askeri komiser olarak tanitan Rus gazeteci, Nikolay Peskov’a kismi seferberlik çagrisi üzerine askere alinacagini ve saat 10:00’da askeri birimlere teslim olmasi gerektigini söyledi.
Nikolay Peskov ise çagriyi reddederek, "Elbette yarin saat 10:00’da gelmeyecegim. Ben bay Peskov’um. Orada olmamam gerektigini anlamaniz gerekir. Bunu farkli yollarla çözecegim. Genel olarak neler döndügünü ve hangi haklara sahip oldugumu anlamam gerekiyor" dedi.
Rus askeri komiser olarak tanitan gazeteciye verdigi cevapta gönüllü askerlik onayi da vermeyen Nikolay Peskov, "Inanin ne sizin ne benim buna ihtiyacim var. Vatanimi savunmayla ilgili bir sorunum yok. Ama oradaki konumumu anlamam gerekiyor. Sizlerin bazi siyasi kosullari anlamaniz gerekiyor" ifadelerini kullandi.
Kremlin Sözcüsü Peskov'un Oglu Askere Gitmeyi Reddetti
Rusya’da ilan edilen kismi seferberligin ardindan Rus gazetecilerin, canli yayinda Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov’un oglunu seferberlige katilmasi için aramasi üzerine Peskov’un oglu Nikolay Peskov, askere gitmeyi reddetti.



















